Ljutomerski policisti prijeli tujega državljana, ki je v državo na nedovoljen način pripeljal 16 tujcev

Policisti so med drugim obravnavali tudi tatvino denarja, neplačevanje preživnine in tatvino mačke...

Prlekija-on.net, torek, 10. november 2020 ob 07:54
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri kazniva dejanja, tri prometne nesreče z gmotno škodo, nedovoljen vstop, eno kršitev javnega reda in miru ter en primer povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so v Lešanah obravnavali tatvino denarja, v Murski Soboti neplačevanje preživnine in tatvino mačke.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Ljutomerski policisti so prijeli tujega državljana, ki je iz Hrvaške v Slovenijo na nedovoljen način pripeljal 16 tujcev. Malo po 8. uri so ljutomerski policisti v naselju Veščica pri Razkrižju zaustavili voznika kombiniranega vozila, belgijskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da državljan Belgije v vozilu nezakonito prevaža 16 tujcev, 2 državljana Iraka in 14 državljanov Egipta.

Osumljenemu državljanu Belgije je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Tujci bodo po končanem policijskem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.