Župan poziva občane, da ostanejo doma, saj naj bi se kljub potrjeni okužbi s koronavirusom gibali naokoli

Neodgovorni posamezniki naj bi s svojimi ravnanji ogrožali zdravje in življenja ljudi, ko naj bi se kljub potrjeni okužbi s koronavirusom gibali naokoli.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2020 ob 14:47
Župan poziva: ostanimo doma

Župan poziva: ostanimo doma

Župan Občine Beltinci, Marko Virag, je na spletni strani občine objavil poziv, da naj občani in občanke ostanejo doma, saj naj bi neodgovorni posamezniki s svojimi ravnanji ogrožali zdravje in življenja ljudi, ko naj bi se kljub potrjeni okužbi s koronavirusom gibali naokoli.

Spoštovane občanke in občani.

OSTANIMO DOMA!

Zaradi neodgovornih ravnanj posameznikov, ki se od doma odpravljajo kljub potrjeni okužbi s koronavirusom, vas vse pozivam k odgovornem ravnanju. Najhuje je, da neodgovorni posamezniki s svojimi ravnanji ogrožajo zdravje in življenja ljudi, ki jih imamo radi.

Občanke in občani, do sedaj smo kot zrela družba pokazali, da smo solidarni in skupaj kos še tako zahtevnim izzivom. Zato ne uničimo tega, saj lahko sami za ohranitev zdravja in življenj največ storimo tako, da se vsi skupaj držimo ukrepov, ki jih sprejemata Vlada RS in NIJZ ter se od doma odpravljamo le takrat, ko je to nujno.

Bodimo odgovorni in ostanimo zdravi.
Marko Virag, župan Občine Beltinci
Obetalo naj bi se nam zaostrovanje ukrepov

Neuradno naj bi se nam obetala 14-dnevna zaostritev ukrepov


V domu starejših občanov iščejo pomoč

V beltinski občini že kar nekaj dni zaporedoma beležijo višje številke okuženih, razmere so kritične tudi v tamkajšnjem domu starejših, kjer iščejo prostovoljce. Vse zainteresirane posameznike vabijo, da jim sporočite svojo pripravljenost po pomoči. "Takoj, ko se bo pojavila potreba za vašo vključitev, vas bomo kontaktirali. Ne glede na dejansko vključitev v prostovoljsko pomoč v domu za starejše, se vam zahvaljujemo za pripravljenost, s katero sporočate, da se lahko kot družba zanesemo drug na drugega. Pomoč, ki se bo morebiti potrebovala, je naslednja: pomoč pri delitvi hrane, postiljanje in preoblačenje postelj, transport materiala in odpadkov, pomoč stanovalcem," so med drugim zapisali.

V primeru zares izredne situacije pa iščejo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika