Podjetni Igor Camplin svojim izdelkom daje dodano vrednost

Tvorno sodeluje s Kmetijsko turistično zadrugo Žitek.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. november 2020 ob 15:02
Igor Camplin

Igor Camplin

Na kmetiji Camplin v Bogojini živi podjetni kmetovalec Igor Camplin po strokovni izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir kmetijstva, ki se je odločil, da bo nadaljeval delo na kmetiji od svojih staršev. Tako na kmetiji med drugim pridelujejo za trg razne poljščine od krompirja do bučnega olja. V bližjem vinogradu pa pridelujejo odlično vinsko kapljico, kateri je moč kupiti in degustirati v lokalni trgovini na kmetiji, pri čemer letno v svojem vinogradu pridela okrog 2000 litrov vina, sortno in mešano vino.

Podjetni Igor Camplin pa poleg prodaje kmetijskih produktov na domu, svoje pridelke še prodaja na sejmu na stojnici v Moravskih Toplicah in pri stolpu Vinarium v Lendavskih goricah, tudi v okviru zadruge Žitek. Igor Camplin se je doslej s svojimi kakovostnimi pridelki in izdelki že uveljavil v širšem pomurskem in slovenskem prostoru, kajti vsi, ki obiščejo kmetijo Camplin v Bogojini so s postrežbo, prijazno besedo in kakovostnimi izdelki in pridelki nadvse zadovoljni, zato se vedno radi vračajo.

Na kmetiji je svoj prostor našla lokalna trgovina Kmetijsko turistična zadruga Žitek - poslovna enota Bogojina, katere vezni člen pri prodaji izdelkov od članov zadruge je tudi Igor Camplin, kjer je skladišče in trgovina, ki ponuja pridelke in izdelke od pomurskih pridelovalcev. Kmetijsko turistična zadruga Žitek je bila ustanovljena leta 2010 in sicer z namenom izvajanja dejavnosti pravičnega zadružništva, ki si med drugim prizadeva in prispevala k razvoju podeželja, pridelovanju in ponudbi zdrave in neoporečne hrane in k oživitvi pokrajine ob Muri in s tem še bolj utrjevati eno od razvojnih priložnosti Pomurja.

Glavne aktivnosti zadruge Žitek so razvijanje kmetijske, turistične in druge gospodarske dejavnosti, trženje in promocija proizvodov in storitev svojim članom, medsebojna pomoč članom zadruge, pravična proizvodnja in tržna razmerja članov zadruge in vseh sodelujočih, svetovanje in izobraževanje, spodbujanje k registraciji dopolnilne dejavnosti na kmetiji, ohranjanje kulturne in arhitekturne podobe pomurske pokrajine. V lokalni trgovini se prodajajo pridelki in izdelki s sloganom »Lokalno, domače, okusno, zdravo«, pri čemer so vsi izdelki in pridelki cenovno malo višji, a zato toliko bolj kakovostnejši. V lokalni trgovini Žitek na kmetiji Camplin je na prodajanih policah okoli 220 različnih produktov, kjer je vključen tudi ekološki program, od konopljinega olja, česen, čebula, bučna semena s čokoladicami, olje hladno stiskano bučno, konopljino in orehovo olje, vino, žganje, likerji, mesni izdelki, kisi, čaji, sirupi, tinkture, sezonske vrtnine, sokovi, jajca, testenine, siri, mlečni izdelki, med, semena, jedrca, kruh, suho pecivo, krompir, kaše, moke, zdrobi, kosmiči, marmelade, džemi, suho sadje, spominki in darilni progam.

Da pa bi kmetija Camplin bila še bolj razpoznavna so se letos odločili in na bližnji osem arski njivi posadili okrasne in jedilne buče. Z bučami so okrasili dvorišče kmetije, da bi le-to v tem jesenskem času bilo z obiskovalce še bolj privlačnejše, da obiskovalci vidijo kaj so buče in kakšen je njihov osnovni namen. Večji del okrasnih in jedilnih buč so podarili obiskovalcem kmetije. V prihodnje načrtuje na bi naredil vzorčni nasad okrasnih in jedilnih buč, katerega bi v okviru naravoslovnega dne lahko ogledali učenci Osnovne šole Bogojina in tamkajšnjega vrtca in drugi, ki jih zanima smer pridelovanje buč. Pred leti se je kmetija Camplin s bučnim oljem predstavljala na Ptuju na predstavitvi in ocenitvi izdelkov in pridelkov Dobrote naših kmetij. Za bučno olje so prejeli tri zlata in tri bronasta priznanja za domače bučno olje, ki ga pridelajo v oljarni Hari v Križevcih na Goričkem. Gre za toplo stiskano bučno olje brez mešanja s štirimi različnim embalažami. Podjetni Igor Camplin pa je koordinator Kmetijsko turistične zadruge Žitek.

Jože Žerdin



Več v Gospodarstvo