Na sejmu LOV tudi razstava starodobnih vozil

Na sejmu je bilo na ogled vse od lovstva, ribištva pa vse do starodobnikov

Prlekija-on.net, nedelja, 17. april 2011 ob 18:001
Razstava starodobnikov

Razstava starodobnikov

Ta konec tedna je na sejmišču družbe Pomurski sejem v Gornji Radgoni potekal 7. mednarodni sejem lovstva in ribištva in 1. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki se predstavljata s skupnim imenom LOV. Sejma sta namenjena vsem ljubiteljem narave, ki so odprti za nova doživetja in spoznanja.

Na sejmu je bilo moč videti številne pripomočke, ki jih potrebujejo za prijateljevanje z neokrnjenim okoljem, za sobivanje z živalmi ter za človeku in naravi prijazen potep in oddih.

Turistični del sejma je podaril ponudbo pomurskih naravnih zdravilišč ter aktivni oddih v povezavi z dobro kulinariko in domačo obrtjo.

Letos sta Slovenska veteranska avto moto zveza (SVAMZ) in Zveza SVS - Starodobna vozila Slovenije, prvič na sejmu Lov organizirali tudi razstavo starodobnih vozil pod nazivom Avto Motor Classic Štajerska. Na ogled so bila vozila od začetka dvajsetega stoletja pa vse tja do leta 1986. Sodelovali so zbiratelji starodobnih vozil iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Hrvaške in Srbije.

Slovenska veteranska avto moto zveza je organizirala razstavo, ki je bila posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. S svojimi vozili so se predstavili različni slovenski klubi, kot so V8 klub z ameriškimi avtomobili (Corvette, Ford, Chevrolet), Opel kadett Klub Slovenija, Fičo klub, skupina zbirateljev redkih vozil (Mercedes, MG, DKW, Rolce Royce, Fiat, Ballila, športna Cobra), Jaguar Klub Slovenija in Citroen klub s svojimi legendarnimi "Pujsi". Med motocikli so razstavljali Muzej motociklov Vransko, Vespa klub Ljubljana in zasebni zbiratelji.

Zveza SVS je organizirala razstavo društev ljubiteljev starodobnih vozil, ki so vključena v Zvezo SVS in sicer: Veteran klub Maribor, Avto moto klub Classic Slovenska Bistrica, AMTK Ljubljana, Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine "Johann-Janez Puch" iz Ljutomera, Motoklub Veterani Murska Sobota, Oldtimer club Škofljica, Društvo za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine "Oldtimer" Stara Gora, Zgornjesavinjski starodobniki, Klub ljubiteljev klasičnih in športnih vozil Codelli iz Ljubljane, Fičo klub Velenje, Društvo rojaka Janeza Puha iz Juršincev, Jeep klub veteran Murska Sobota, AMK starodobnih vozil Goričko, Društvo ljubiteljev starodobne tehnike "Oldtimer Abraham", ter nekatera ostala društva v okviru 41-tih včlanjenih.


Več v Gospodarstvo