Praznujmo teden splošnih knjižnic – z novimi pristopi še bolj dostopna ormoška knjižnica

V času novega vala epidemije ormoška knjižnica ostaja uporabnikom še naprej odprta in išče nove pristope do  uporabnikov ter digitalnih storitev.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. november 2020 ob 16:20
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož

Ker sta vloga in položaj knjižnic v času ustavitve javnega življenja, ko so zaprta vrata vseh šol, večine vrtcev, kulturnih ustanov in vseh drugih institucij, kjer bi se lahko odvijalo kakršno koli družabno življenje, še bolj pomembni tako za posameznika kot družbo, nam bo v veliko veselje, če boste ta teden praznovali z nami Teden splošnih knjižnic. Knjižnica Ormož ažurno prilagaja svoje poslovanje trenutnim razmeram, zagotavlja varnost uporabnikov in zaposlenih in v skladu s predpisi še naprej omogoča prost dostop do knjižničnega gradiva v osrednji ter v krajevnih knjižnicah. V izposojo ponujamo številna gradiva in vsebine, ki uporabnikom omogočajo sprostitev, bogatenje duha, vseživljenjsko učenje in navdih pri raznovrstnem ustvarjanju kot tudi podporo pri izobraževalnih procesih na daljavo.  Kljub razmeram še vedno opravljamo povezovalno vlogo v družbi.

Teden splošnih knjižnic

Teden splošnih knjižnic

V tem tednu vas bomo s predstavitvami popeljali po krajevnih knjižnicah v Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih, ki jih zagotovo vsi še ne poznate. Kaj leži na njihovih policah, kdaj so odprte za vas, na katere dogodke smo vas in vas še bomo vabili v prihodnosti, si oglejte v naslednjih dneh. Prav tako vam bomo ta teden ponudili novost, nakup darilnega bona knjižnice, s katerim lahko prav prijetno presenetite koga izmed bližnjih. V petek vam bomo za zaključek Tedna splošnih knjižnic ormoško knjižnico približali in vas povezali z njo na prav poseben način.

Teden splošnih knjižnic

Tudi če do nas morda ne morete, smo za vas še vedno dostopni s številnimi brezplačnimi estoritvami. Gradivo lahko še naprej rezervirate in podaljšujete roke vrnitve v storitvi Moja knjižnica, kjer lahko po novem kar preko spleta plačate tudi članarino in morebitno zamudnino. Od doma ali koder koli drugod lahko dostopate do brezplačnih e-knjig prve slovenske eKnjižnice Biblos in zvočnih knjig mobilne aplikacije Audibook. Kot člani knjižnice pa nikar ne pozabite, da imate možnost dostopa do branja najnovejših številk dnevnih časopisov in revij preko spletne storitve in mobilne aplikacije PressReader.

Teden splošnih knjižnic

Marinka Vnuk
Foto: Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož



Več v Kultura in izobraževanje