Ljutomer bo dobil dve kolesarnici, polnilnici in kolesa

Z digitalizacijo map, skupno aplikacijo ter aktivnostmi za integracijo z že obstoječimi sistemi v Sloveniji bo trajnostna električna mobilnost dostopna uporabnikom tudi na do sedaj spregledanih območjih.

Prlekija-on.net, torek, 24. november 2020 ob 19:58
Pred leti, prav tako iz projekta, nabavljena električna kolesa

Pred leti, prav tako iz projekta, nabavljena električna kolesa

Občina Ljutomer je skupaj z Občino Veržej, kot del Lokalne akcijske skupine (LAS) Prlekija, vključena v projekt »Kolesarska veriga na podeželju«, ki ga bo naslednji dve leti izvajalo 12 LAS in 29 slovenskih občin. Gre za ambiciozno operacijo povezovanja občin. Aktivnosti bodo nekaterim območjem prinesle edini kolektivni sistem množične mobilnosti. Z digitalizacijo map, skupno aplikacijo ter aktivnostmi za integracijo z že obstoječimi sistemi v Sloveniji pa bo trajnostna električna mobilnost dostopna uporabnikom tudi na do sedaj spregledanih območjih. Tako se bosta v okviru projekta v mestu Ljutomer uredilo dve kolesarnici in polnilnici za kolesa ter nabavilo 10 električnih in navadnih koles.

Vzpostavljena bo tudi nadgradnja aplikacije mobilni.si. Vrednost projekta na območju LAS Prlekija znaša blizu 140 tisoč evrov, od tega bosta občini iz svojih proračunov namenili vsaka okoli 18.000 evrov, ostalo pa so nepovratna sredstva.



Več v Gospodarstvo