Pri nas trenutno dežuje, obstaja velika verjetnost poledice in žleda

Danes bodo v vzhodni polovici Slovenije občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Prekmurju in delu Štajerske prehajal v rahel dež.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. december 2020 ob 10:13
Led in žled v Ljutomeru

Led in žled v Ljutomeru

V sredo je celotno državo zajelo sneženje, najmanj snega je zapadlo v severovzhodni Sloveniji in na Primorskem, kjer je povečini deževalo. Trenutno v severovzhodni Sloveniji dežuje, temperatura pa se giblje okoli 0 stopinj C, zato obstaja velika verjetnost poledice in žleda. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) so v četrtek pretežno oblačno. V vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še manjše padavine, rahel sneg bo predvsem v Prekmurju in delu Štajerske prehajal v rahel dež. Šibka burja bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 0, na Primorskem pa okoli 7 °C.

V petek bo na vzhodu delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Ob morju se bo krepil jugo. Jutranje temperature bodo od -4 do 0, na Goriškem in ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem okoli 11 °C.

Sneg v Ljutomeru

Tudi pri nas je pričelo snežiti; ponekod na cestah kaotične razmere


V soboto bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, ki bodo pogostejše v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. V nedeljo bo oblačno in megleno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni polovici države, popoldne pa se bo dež razširil proti vzhodu. Jugo ob morju bo popoldne postopno slabel.

Animacija vremena
Modra barva prikazuje sneg, zelena dež, rdeča pa leden dež oz. žled. Animacija prikazuje predvideno stanje vremena med polnočjo in 10. uro dopoldan. Možna so odstopanja. Vir: kachelmannwetter.de/neurje.si


Več v Narava