V Ljutomeru ne bo silvestrovanja, niti ognjemeta

Del sredstev so raje namenili za zamenjavo dotrajane in dokup nove praznične okrasitve mesta.

Prlekija-on.net, torek, 8. december 2020 ob 10:49
Silvestrovanja in ognjemeta letos ne bo

Silvestrovanja in ognjemeta letos ne bo

Okrasitev mesta Ljutomer zajema podoben obseg kot lansko leto, vsako leto pa poskušajo okrasitev malo dopolniti, zato so v letošnjem letu dokupili tri nove, večje okraske. Za celotno okrasitev je namenjenih okrog 9.800 evrov. Ko smo ob koncu novembra na Občino Ljutomer povprašali glede silvestrovanja in ognjemeta, so nam takrat odgovorili, da v tistem trenutku težko podajo odgovor glede silvestrskega ognjemeta, saj je Vlada RS razglasitev epidemije podaljšala čez sredino meseca decembra. "Realizacija tradicionalnih decembrskih prireditev in dogodkov v naši lokalni skupnosti, vključno s silvestrovanjem in ognjemetom, je odvisna od stanja epidemiološke slike in veljavnosti vladnih protikoronskih ukrepov," so nam takrat odgovorili.

Praznični Ljutomer

Ljutomer zasijal v prazničnih lučkah


Sedaj so nam sporočili, da so se zaradi epidemiološke slike odločili, da letos ne bodo pripravili silvestrovanja in velikega ognjemeta na Glavnem trgu v Ljutomeru. Del sredstev so raje namenili za zamenjavo dotrajane in dokup nove praznične okrasitve mesta.

Praznične lučke so v Ljutomeru sicer prižgali v ponedeljek. Ob mraku so se prižgale luči na številnih lokacijah v Ljutomeru, na osrednjem trgu pa so lučke na smreki in Mestni hiši prižgali ob 17. uri. Pred tem je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na smreko dodala nekaj okraskov. Že pred tem je ljutomerska občina vse občane in občanke pozvala, da s svojimi okraski polepšajo smreko, ki jo je darovala Alenka Špilak iz Precetincev.