Za praznične trenutke virtualna pravljica in francoski literarni utrinek

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož je v predprazničnem času za najmlajše pripravila virtualno pravljico Zavetje, nekoliko bolj zreli bralci bodo pa zagotovo uživali ob prebiranju francoske poezije avtorja Jaquesa Préverta v izvedbi Marjetke Pfajfar.

Prlekija-on.net, torek, 22. december 2020 ob 14:54
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož je v predprazničnem času pripravila virtualno pravljico in francoski literarni utrinek

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož je v predprazničnem času pripravila virtualno pravljico in francoski literarni utrinek

Za vse ljubitelje pravljic, tako majhne kot velike, v času, ko se z otroki in njihovimi najbližjimi ne moremo sestati v prostorih knjižnice in se skupaj potopiti v pravljične svetove, je ormoška knjižnica pripravila virtualno pravljico Zavetje avtorice Céline Claire. Na videz preprosta, drobna zgodba, ki spregovori o drugačnosti, sprejemanju, dobroti in pomoči, zgodba, v kateri vsak izmed nas najde delček sebe, je aktualna v vseh časih, še zlasti pa morda ravno zdaj v predprazničnem in prazničnem času. Prisluhnite čudoviti zgodbici z Bernardko Viher z željo, da bi bil tudi vaš dom v teh prazničnih dneh toplo zavetje bližine drug drugega.

Virtualna pravljica z Bernardko Viher

Ljubitelje poezije in literature nasploh bodo pa v praznični čas popeljali očarljivi zlogi francoskega jezika, glasbe, fotografije Cirila Ambroža ter slovenski prevod pesmi Jaquesa Préverta, ki jih je v knjižnici za vas in za nas prebirala Marjetka Pfajfar.

Literarni utrinek – Prévert

Vse obiskovalce knjižnice hkrati še obveščamo, da bo Knjižnica Ormož na oba predpraznična četrtka, 24. in 31. decembra, poslovala po skrajšanem delovnem času od 8. do 13. ure, Krajevna knjižnica Ivanjkovci in Krajevna knjižnica Središče ob Dravi bosta pa na ta dva dneva zaprti.

Vabljeni torej k ogledu obeh posnetkov, želimo vam mirne in zdravja polne praznike in upamo, da se kmalu spet vidimo med knjižnimi policami!

Marinka Vnuk
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož



Več v Kultura in izobraževanje