Tudi tokratni potres poškodoval trojiško cerkev

Iz Svete Trojice ponovno poročajo o poškodbah na cerkvi. V Janževem vrhu pa je potres porušil dimnik nenaseljene stanovanjske hiše.

Prlekija-on.net, torek, 29. december 2020 ob 15:55
Poškodbe na cerkvi

Poškodbe na cerkvi

Današnji potres, ki je dodobra stresel našo regijo in je imel epicenter blizu mesta Petrinja na Hrvaškem, je še bolj poškodoval cerkev Svete Trojice. Podobno se je zgodilo že marca ob močnejšem potresu v Zagrebu. Tudi tokrat pa župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, David Klobasa, poroča o škodi na cerkvi: "Cerkev Svete Trojice je ponovno precej poškodovana od današnjega potresa. Pričakujem in prosim, da odločevalci prepoznajo pomembnost kulturnih spomenikov in nam pomagajo sanirati nastalo škodo," je ob tem zapisal.

Potres je imel epicenter 47 km jugovzhodno od Zagreba, vir: EMSC

Spet nas je pošteno streslo. Na Hrvaškem številne poškodbe stavb, umrlo več ljudi.


Današnji potres je imel sicer magnitudo 6,3 po Richterjevi lestvici, s Hrvaške pa poročajo o številnih poškodbah stavb in tudi smrti 12-letne deklice. V Sloveniji je ob tem padel kakšen dimnik in odpadel omet na stavbah. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v Janževem vrhu posredovali gasilci PGD Janžev vrh, ker je potres porušil dimnik nenaseljene stanovanjske hiše.

Cerkev Svete Trojice je ponovno precej poškodovana od današnjega potresa. Pričakujem in prosim, da odločevalci prepoznajo pomembnost kulturnih spomenikov in nam pomagajo sanirati nastalo škodo. David Klobasa

Objavil/a David Klobasa dne Torek, 29. december 2020
Poškodbe na cerkvi

Nedeljski potres poškodoval trojiško cerkev




Več v Črna kronika