39-letnik trikrat kradel: Prvič za 7,77 evra, nato še za 22,26 in 2,82 evra artiklov

»Nerazumno je, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evrov,« so bo tem zapisali na PU Maribor.

Prlekija-on.net, petek, 8. januar 2021 ob 13:032
Policija

Policija

Včeraj popoldan je 39-letni moški, v prodajalni v centru Maribora, odtujil tri različne artikle. Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za osumljenim in ga kmalu dohitela. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa plača ter mu jih želela odvzeti. Osumljenec se je temu uprl, prodajalko prijel za njeno roko, z drugo roko pa jo je prijel za lase. Med prerivanjem je prodajalki celo izpulil šop las. Vseeno je prodajalki uspelo zadržati dva ukradena artikla, s tretjim pa je osumljeni peš pobegnil proti Slomškovemu trgu.

Policisti so se nemudoma odzvali na klic in osumljenca na Slomškovem trgu, le nekaj trenutkov po dejanju, prijeli. Pri njemu so našli in zasegli še tretji ukradeni artikel.

"Nerazumno je, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evrov," so bo tem zapisali na PU Maribor.

"Izpostaviti velja pogum in odločnost prodajalke, vseeno pa svetujemo, naj se oškodovanci, če pride do takega nasilnega dejanja, ne izpostavljajo in ne tvegajo poškodbe svojega telesa. Bolje je, da pokličejo policijo, z glasnim vpitjem pa opozorijo okolico na izvrševanje dejanja. Nobena ukradena stvar ni vredna toliko, kot je vredno človeško življenje," so še ob tem opozorili na PU Maribor.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

Že čez slabi dve uri po opisanem dejanju pa so istega osumljenca varnostniki prijeli pri novi tatvini v drugi prodajalni v Mariboru. Takrat je ukradel za 22,26 evrov artiklov. Še dobro uro kasneje pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri artikle v vrednosti 2,82 evrov. V slednjih dveh primerih odgovorna oseba ni podala predloga za pregon, zato ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.