Psihosocialna pomoč mladim

Če v času epidemije potrebujete psihološko pomoč, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja, ki so na voljo v številnih zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji, tudi v Ormožu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. januar 2021 ob 10:50
Online svetovalni kotiček

Online svetovalni kotiček

Da bi zagotovili podporo mladim, ki se v času epidemije soočajo z različnimi stiskami, je Mladinski center Ormož organiziral Online svetovalni kotiček, v okviru katerega lahko na njihov e-naslov: mcormoz@siol.net pošljete vaša vprašanja ali opišete stiske, s katerimi se soočate, pa vam bodo pomagali do strokovnega nasveta. Sodelujejo z magistro psihologije, Blažo Krasnik, ki je zaposlena v Centru za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ormož, in pripravlja nasvete za izpostavljene težave mladostnikov.

Prisluhnite, kako je psihologinja odgovarjala na dileme mladih in kaj je svetovala na prvem Online svetovalnem kotičku v priloženem videu.

Če v času epidemije potrebujete psihološko pomoč, se lahko obrnete na strokovnjake s področja duševnega zdravja, ki so na voljo v številnih zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji, tudi v Ormožu. Za razbremenitev in pogovor lahko pokličete na enotno številko 080 51 00 ali direktno v ZD Ormož: vsak delovnik med 8. in 14. uro, na številko 041 943 000.

To, da se obrnemo po pomoč in delimo svojo stisko, je znak naše moči. Zavrtite lahko številke telefonov za pomoč v stiski:

  • Klic v duševni stiski 01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj).
  • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur/na dan, vsak dan). Klic je brezplačen.
  • TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro). Klic je brezplačen.

Pomoč ob duševni stiski lahko poiščete tudi na spletu:

  • #tosemjaz – spletni portal namenjen otrokom in mladostnikom www.tosemjaz.net.
  • Med.Over.Net – spletni portal na temo zdravja, duševnega zdravja in drugih področjih www.med.over.net.
  • NeBojSe – spletni portal Društva za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami DAM www.nebojse.si.
  • Spletna postaja za razumevanje samomora in pomoči, ki je na voljo www.zivziv.si. • Društvo SOS - online podporna skupina: drustvo-sos.si/sos-in-mediji/ in drustvo-sos.si/projekt/
  • OMRA - inovativen program, v katerem boste pridobili odgovore na številna vprašanja o motnjah, povezanih s stresom in o motnjah razpoloženja, kamor spadajo tudi depresija, anksiozne motnje in bipolarna motnja razpoloženja. Program je namenjen tako tistim, ki se soočajo s težavami, kot njihovim svojcem ter širši zainteresirani, tudi strokovni javnosti. Več na: www.omra.si

Mladinski center Ormož