Voznica zaradi bleščanja sonca spregledala vlak

Voznica je kljub zaviranju, zaradi spolzkega vozišča, s sprednjim delom vozila zapeljala na tirnice, kjer je v vozilo trčil vlak.

Prlekija-on.net, sreda, 27. januar 2021 ob 11:34
Prišlo je do trčenja vozila in vlaka

Prišlo je do trčenja vozila in vlaka

Poročali smo že o trčenju vlaka in osebnega vozila v sredo zjutraj. Iz PU Murska Sobota so sedaj sporočili, da so okrog 8.00 bili policisti obveščeni o prometni nesreči med vlakom in osebnim avtomobilom izven naselja Veržej.

Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Veržeja proti Krapju. Ko se je pripeljala do železniškega prehoda s polzapornicami, ki so bile v času nesreče spuščene, je zaradi bleščanja sonca spregledala vlak, ki je pripeljal iz smeri Murske Sobote. Voznica je kljub zaviranju, zaradi spolzkega vozišča, s sprednjim delom vozila zapeljala na tirnice, kjer je v vozilo trčil vlak.

V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

Prišlo je do trčenja vozila in vlaka

Trčila vlak in osebno vozilo. Zaradi zaprte proge, organiziran nadomestni prevoz.


Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, služba Nujne medicinske pomoči in policija. Gasilci so izvajali požarno varovanje ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

Zaradi zaprte proge organizirali nadomestne prevoze

Zaradi prometne nesreče in v posledično v tistem času zaprte proge je med postajama Ljutomer in Murska Sobota za vlaka št: 2500 (odhod iz Ljutomera ob 8.27) in 2501 (odhod iz Murske Sobote ob 9.45), bil organiziran nadomestni prevoz. Nadomestni avtobusi so na omenjeni relaciji vozili tudi namesto vlaka št: 640 (odhod iz Ljutomer mesta ob 10.27), so takrat sporočili iz Slovenskih železnic.