17. praznik občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Slavnosti govornik Tone Peršak

Branko Košti, nedelja, 1. maj 2011 ob 21:101
17. praznik občine Sv. Jurij ob Ščavnici

17. praznik občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Občani in občanke Občine Sv. Jurij ob Ščavnici so letošnje praznovanje 1. maja združili s praznovanjem občinskega praznika. V okviru praznovanja so pripravili številne prireditve, osrednja proslava 17. občinskega praznika pa je bila v petek, 28. aprila, v telovadnici OŠ.
Slovesnosti se je udeležilo veliko občank in občanov ter številni gostje, med njimi župani sosednjih občin Cerkvenjak, Radenci, Križevci, župana Občin Veržej in Apače, župan G. Radgone in poslanec DZ Anton Kampuš ter župan Občine Trzin Tone Peršak.

Župan Anton Slana je v pozdravnem govoru poudaril uspehe občine, ki se odražajo v številnih investicijah, za katere uspešno črpajo sredstva iz državnega proračuna in iz skladov EU, sproti poravnavajo obveznosti in imajo tudi nekaj finančnih rezerv. Največja investicija v občini- gradnja kulturnega in promocijskega centa, poteka po terminskem planu in bo pravočasno končana Osrednji govorec na prireditvi je bil znani kulturni delavec, književnik in politik, aktualni župan občine Trzin Tone Peršak, kateri je bil rojen in je zgodnja otroška leta preživel v okolici Sv. Jurija.

V kulturnem delu programa so sodelovali otroci iz vrtca Sonček, Cerkveni mladinski pevski zbor in plesalci domačega Folklornega društva. Župan je podelil pokale najboljšim tekačem in tekačicam na občinskem teku, ki so ga izvedli v okviru Blaguškega teka. Slovesnost so zaključili z druženjem ob hrani in pijači v avli osnovne šole.


Več v Kultura in izobraževanje