Vzpostavlja se Info točka glede cepljenja v ZD Ljutomer

Od ponedeljka 1. februarja dalje bo prijava na cepljenje možna le na telefonski številki 041-360-909 in sicer vsak ponedeljek in četrtek od 12.00 do 15.00 ure.

Prlekija-on.net, sobota, 30. januar 2021 ob 10:36
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz ZD Ljutomer so nam z zadovoljstvom sporočili, da je interes za cepljenje precej velik, še posebej med starejšo populacijo. Vsak dan se dodatno na cepljenje prijavlja veliko število naših občank in občanov. Da pa bodo lahko v ZD Ljutomer lažje ohranjali in ažurirali vrstni red cepljenja skladno z nacionalno shemo ter zaradi izredno povečanega števila telefonskih klicev in potreb po informacijah glede poteka cepljenja, sporočajo, da bo od ponedeljka 1. februarja dalje prijava na cepljenje možna le na telefonski številki 041-360-909 in sicer vsak ponedeljek in četrtek od 12.00 do 15.00 ure. Na omenjeni številki bo v tem terminu možno dobiti tudi ostale informacije o samem poteku cepljenja v Zdravstvenem domu Ljutomer.

S prvo dozo je cepljenih tudi že veliko število prijavljenih starejših od 80 let

Kot že rečeno so v ZD-ju dolžni zagotavljati cepljenje po vrstnem redu v skladu z nacionalno shemo in prioritetno listo. Sporočajo, da končujejo s cepljenji varovancev in oskrbovancev v DSO in Domu Lukavci, njihovih zaposlenih, ter zdravstvenih delavcev in vseh, ki se vključujejo v delo ZD-ja. Obenem pa sporočajo, da je s prvo dozo cepiva cepljenih tudi že veliko število prijavljenih starejših od 80 let. Dobava cepiva zaenkrat poteka na tedenskem nivoju, v omejenih količinah, zato cepljenje poteka v skladu z dobavami tega cepiva. Po zadnjih vzpodbudnih informacijah vlade RS, da bi naj v naslednjem mesecu prišla večja količina cepiva v Slovenijo, v ZD upajo in si želijo, da bo cepljenje steklo hitreje.

Zaradi zagotavljanja večje dosegljivosti ambulant in dostopnejše obravnave nujnih zadev v splošnih ambulantah vas torej naprošajo za razumevanje in ponovno prosijo, da se za vsa vprašanja glede cepljenja in same prijave na cepljenje držite omenjenega protokola in kličete na omenjeno telefonsko številko.

V želji in prepričanju, da bomo kmalu premagali ta virus vam kolektiv ZD Ljutomer želi, da ostanete zdravi.



Več v Gospodarstvo