Zime še ni konec: Po tednu s 16 stopinj C, bodo jutra spet hladna, do -10 stopinj C ali še manj

V naslednjih dneh bo deževalo, najmanj v vzhodnih krajih. Nato bo ponovno občutno hladneje.

Prlekija-on.net, nedelja, 7. februar 2021 ob 09:40
Spet prihaja ohladitev

Spet prihaja ohladitev

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v nedeljo večinoma oblačno, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Dež se bo čez dan od zahoda razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Pihal bo južni veter, ob morju se bo okrepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 9 do 15 °C.

Ponoči bodo padavine le še na severozahodu, drugod bo dež od zahoda prehodno ponehal. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo še deževalo, meja sneženja se bo spuščala. V Prekmurju in na Štajerskem bo zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 6 do 11 °C.

Tudi v torek bo še pretežno oblačno s padavinami, ki bodo popoldne oslabele, po nižinah bo deževalo. V sredo bo oblačno, na zahodu bo zjutraj ponovno začelo deževati, čez dan se bodo padavine širile v notranjost.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj se bo zaradi odjuge in večje količine dežja danes predvsem na območju Julijskih Alp ter zahodnih in osrednjih Karavank povečala nevarnost snežnih plazov. Posamezni plazovi bodo lahko segli tudi do dna dolin.

Ponovno občutno hladneje

Če se je zima ta teden že nekoliko poslovila in smo v četrtek pri nas še ob 16. uri imeli 16 °C, se ta teden zima očitno spet vrača. V sredini tedna je napoved za jutranje temperature spet krepko pod lediščem, do -10 °C ali še manj, pade pa lahko tudi kakšna snežinka.

Visoke temperature
V četrtek je bilo že prav pomladno, vir: Accuweather aplikacija
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava