Z Olgo Majcen ob slovenskem kulturnem prazniku

Letos praznujemo Slovenski kulturni praznik precej drugače kot običajno. Dvorane so prazne, aplavza zveste publike že dolgo ni bilo slišati.

Prlekija-on.net, nedelja, 7. februar 2021 ob 18:432

Pogovor z Olgo Majcen

Letos praznujemo Slovenski kulturni praznik precej drugače kot običajno. Dvorane so prazne, aplavza zveste publike že dolgo ni bilo slišati.

Kljub vsem omejitvam kultura ohranja prvinskost ustvarjanja, moč besede tistih, ki s predanostjo kulturi bogatijo naš slovenski prostor. Na Območni izpostavi JSKD Ljutomer se zavedamo trenutne neugodne situacije za kulturo, zato smo ob slovenskem kulturnem prazniku pripravili kratki film, v katerem se prepletajo vsa kulturna področja delovanja. V njem boste prepoznali vzpone in padce trenutnega stanja, navihanost in lepote čudovite prleške pokrajine.

Vsako leto so se ob prazniku podeljevale Miklošičeva nagrada in priznanja najzaslužnejšim kulturnim ustvarjalcem v občini Ljutomer. Zaradi razglašene epidemije bo slavnostna podelitev konec maja v vseslovenskem Tednu ljubiteljske kulture.

Hvala vsem, ki se kulturno udejstvujete! Hvala vam, zvesta publika, ki cenite delo kulturnikov in jim z aplavzi izkazujete hvaležnost za predanost kulturi in umetnosti!

Mira Rebernik Žižek


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje