Minister Počivalšek z gosti sestankoval v gostišču v Prlekiji. »Pil sem samo vodo,« pravi.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek pravi, da je pil samo vodo in da so izbrali prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. februar 2021 ob 18:321
Minister se je mudil v Prlekiji

Minister se je mudil v Prlekiji

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, je v petek obiskal občino Ormož, kjer mu je župan Danijel Vrbnjak predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra. Spregovorila sta tudi o možnostih razširitve ekonomsko-poslovne cone ter o virih financiranja EU in integralnih sredstev. Po sestanku na občini Ormož, je potekal še sestanek s predstavniki Obrtno podjetniške zbornice Ormož in Ljutomer, kateri so ministru osebno predstavili težave in izzive glede ukrepov in pomoči v času epidemije.

A kot poroča portal 24ur.com, je minister sestankoval v gostinskem obratu v Prlekiji, po njihovih informacijah naj bi tam tudi obedovali. Ob tem je seveda potrebno poudariti, da v Sloveniji zaradi epidemije Covid-19 še vedno veljajo ukrepi, kot so prepoved zbiranja ljudi in prehajanja občin, prepovedano je obratovanje gostišč, restavracij, gostiln, kavarn, slaščičarn, okrepčevalnic in barov, dovoljen pa je osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, pri katerem je zagotovljen minimalni stik s potrošniki. Počivalšek se je medtem že odzval na Twitterju in zapisal, da je pil samo vodo.

Dogodek načrtovali že lansko jesen

Kot še poročajo, naj bi se pred gostišče Taverna na Svetinjah pripeljalo vsaj 11 avtomobilov. Osem jih je parkiralo na zgornjem parkirišču in trije na spodnjem. Med vozili naj bi bil tudi audi gospodarskega ministra, prisotna pa je bi bila tudi poslanka Mojca Žnidarič, ki je v pogovoru za 24ur.com potrdila, da so v lokalu pili vodo in radensko ter upoštevali vse ukrepe. Kot je dejala, gre za dogodek, ki so ga načrtovali lansko jesen, vendar je zaradi zaostrovanja epidemije padel v vodo. Priznala je, da pri organizaciji dogodka za mnenje niso vprašali NIJZ, najemnik lokala pa da se je strinjal s tem, da se sestanek odvije pri njih, z namenom, tako Žnidaričeva, da predstavi svojo lokacijo in da se gostje vrnejo k njemu, ko bodo razmere to dopuščale.

[NA TERENU V ORMOŽU] Včeraj sem obiskal tudi občino Ormož, kjer mi je župan Danijel Vrbnjak predstavil projekt...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sobota, 06. februar 2021

Počivalšek na Twitterju: Pil sem samo vodo.

Minister je po objavi članka na 24ur.com, na Twitterju zapisal, da so izbrali prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in da je šlo za poslovni sestanek, ki je dovoljen: "Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo."

Poslovni sestanek v gostilni

Organizatorka srečanja med Počivalškom in lokalnimi podjetniki je bila poslanka SMC Mojca Žnidarič. Potrdila nam je, da so sestanek za devet oseb res organizirali v trenutno menda sicer zaprtem gostišču z delavci na čakanju. Tudi pogostitve ni bilo, zatrjuje poslanka, razen vode in Radenske.

Objavil/a 24ur dne Torek, 09. februar 2021


Več v Gospodarstvo