Informacijska kampanja v Tednu Evrope

V Ljutomeru bo stojnica v ponedeljek 9. maja od 9. do 15. ure

Prlekija-on.net, sreda, 4. maj 2011 ob 15:291
Zastave članic Evropske unije

Zastave članic Evropske unije

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo po pomurskih regijskih središčih. Ob tej priložnosti bodo na stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Novost predstavlja t.i. mnenjska tabla na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali mnenja o strategiji Evropa 2020.

Na podlagi pozitivnih izkušenj iz lanskega leta, bodo tudi v letošnjem Tednu Evrope informacijsko dejavnost ED Murska Sobota predstavili izven sedeža v Murski Soboti. Tako bodo obiskali kraje:

- Lendava (Glavna ulica), v sredo 4.5. od 9. do 15. ure,
- Gornja Radgona (Trg svobode), v četrtek 5.5. od 9. do 15. ure in
- Ljutomer (Glavni trg), v ponedeljek 9.5. (Dan Evrope) od 9. do 15. ure.

V torek 10. maja se bodo na Trgu kulture v Murski Soboti pridružili tradicionalni prireditvi Evropska vas.

V okviru informacijske kampanje bodo obiskovalcem stojnice ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Dogajanje na stojnici bo popestrila maskota točke »Zvezdica«. Posebno novost predstavlja t.i. mnenjska tabla na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali svoja mnenja o strategiji Evropa 2020. Namreč Evropska komisija je pred dobrim letom predlagala strategijo EU za prihodnje desetletje, ki jo je poimenovala Strategija Evropa 2020. V okviru strategije si je EU zastavila pet ambicioznih ciljev na področju zaposlovanja, inovacij, izobraževanja, socialne vključenosti in podnebja/energije, ki naj bi jih dosegla do leta 2020, in sicer:

- 75 % prebivalstva v starosti od 20 do 64 let mora imeti zaposlitev,
- 3 % BDP EU mora biti namenjenih raziskavam in inovacijam,
- cilje na področju podnebja je potrebno doseči (3×20 do leta 2020),
- delež osipnikov mora biti pod 10 % in vsaj 40 % mladih mora zaključiti terciarno izobraževanje in
- število ljudi, ki živijo v revščini se mora zmanjšati za 20 milijonov.

V Tednu Evrope potekajo po celotni Evropski uniji kulturne prireditve, javne razprave in drugi dogodki. Vseevropskim aktivnostim se bo pridružila tudi Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota. Prebivalce v pomurski regiji želijo s pomočjo informacijske kampanje opozoriti na nekatere najpomembnejše politike EU.