Ali obvladujete življenjske izzive?

Pri obvladovanju življenjskih izzivov vam bo v pomoč poznavanje lastnih spretnosti - v čem ste dobri in kaj lahko še izboljšate. Zanesljiv pripomoček pri tem je Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti - SVOS.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. marec 2021 ob 12:51

Ali znate poiskati koristne podatke, ki vam pomagajo pri odločitvah in ravnanju z mesečnimi prejemki, uspete ob množici ponudb najti najugodnejšo zase? Kako dobro znate ukrepati, ko se vi ali vaši najbližji znajdete v zdravstvenih težavah? Kako dobro vam gre pomoč otroku pri šolskih obveznostih? Ali obvladujete elektronske storitve tako doma kot v službi? Iščete novo zaposlitev, želite menjati poklic? Ali preprosto želite izvedeti več o sebi?

Pri obvladovanju življenjskih izzivov vam bo v pomoč poznavanje lastnih spretnosti - v čem ste dobri in kaj lahko še izboljšate. Zanesljiv pripomoček pri tem je Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti - SVOS. Za odrasle vseh starosti je brezplačen, rešite ga preko spleta.

Srečali se boste z nalogami iz vsakdanjega življenja in delovnega okolja ter ocenili besedilne, matematične in spretnosti reševanja problemov v računalniškem okolju. Če pa vas zanimajo poklicni interesi, ocena, kako zdravo živite in kako uporabljate spretnosti v osebnem, družinskem življenju ter pri delu, lahko preverite tudi to.

Takoj ko končate z reševanjem, dobite rezultate, ki so samo vaši. Zraven pa vas čaka še zanimiva informacija o tem, kako uspešni ste bili v primerjavi z drugimi odraslimi iste starosti, podobnega poklica ter izobrazbe v Sloveniji in v tujini. Rezultati ocenjevanja vam bodo v pomoč pri odločitvah za nadaljnje učenje in izobraževanje ter spremembo poklicne ali zaposlitvene poti.

Vas zanima več o vprašalniku, brezplačnem dostopu in svetovanju? Oglasite se na vaši najbližji lokalni točki SVOS in preberite informacije na spletni strani https://svos.acs.si. Vaša najbližja lokalna točka SVOS je Ljudska univerza Ormož, na kateri so naši svetovalci dosegljivi na e-pošto (Iu-ormoz@guest.arnes.si) ali telefonsko številko (02 741 55 00). Na voljo so vam med 7. in 15. uro ob delovnih dnevih. Vprašalnik lahko izpolnite sami doma, po dogovoru pa se lahko oglasite pri nas in ga izpolnite v našem Središču za samostojno učenje.

Na Ljudski univerzi Ormož vam nudimo brezplačno svetovanje o možnostih nadaljnjega izobraževanja, o razvoju kariere ali o vključitvi v prostočasne aktivnosti, ki jih ponujamo.
Za več informacij pokličite naša svetovalca:
Mladen Andrejević Lesjak: 02 741 55 02 / mladen.andrejevic-lesjak@guest.arnes.si
Ana Kaučič: 02 741 55 02 / ana.kaucic1@guest.arnes.si

Ocenjevanje spretnosti odraslim v Sloveniji omogočata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropski socialni sklad. Strokovno nad ocenjevanjem spretnosti bedi Andragoški center Slovenije. V sodelovanju z javnimi izobraževalnimi ustanovami skrbi za dostopnost SVOS za vse odrasle po vsej Sloveniji. Za majhno državo, kot je Slovenija, je pomembno, da imajo vsi prebivalci razvite spretnosti. Izkoristite to možnost!

Izvaja udeleženke:
Vprašalnik me je pozitivno presenetil s svojo zahtevnostjo. Težka in hkrati zanimiva vprašanja, so zahtevala znanja iz najrazličnejših področij in mi omogočila, da ugotovim, kaj so mojo močne točke in kje moram svoje znanje še nadgraditi. Vsekakor se mi zdi pomembno, da na pridobivanju različnih kompetenc delamo celo življenje in da vsake toliko časa svoje znanje tudi preverimo.

Spoznaj spretnosti - zaglej nove priložnosti!

SVOS



Več v Kultura in izobraževanje