Močni sunki vetra povzročili nekaj nevšečnosti

Meja sneženja se bo spustila pod nadmorsko višino okoli 800 m. V nedeljo bo oblačno s padavinami in nizko mejo sneženja, zapihal bo veter severnih smeri.

Prlekija-on.net, petek, 12. marec 2021 ob 19:411
V Ljutomeru je veter podrl reklamni pano

V Ljutomeru je veter podrl reklamni pano

Iz četrtka na petek je zapihal močan veter, ki je ponekod podrl nekaj dreves. Ponoči ob 0.20 je v naselju Hardek, občina Ormož, močan sunek vetra podrl drevo, ki je padlo na cesto in oviralo promet. Gasilci PGD Hardek so podrto drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče. Ob 5.29 pa je v naselju Gradišče, občina Sveti Tomaž, močan sunek vetra podrl drevo, ki je padlo na cesto in oviralo promet. Gasilci PGD Koračice so podrto drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bodo zvečer padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo, možna bo tudi kakšna nevihta. Meja sneženja se bo spustila pod nadmorsko višino okoli 800 m. Za krajši čas bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Padavine bodo v drugi polovici noči povsod ponehale, od severozahoda se bo pričelo jasniti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 6 °C.

V soboto bo povečini sončno, popoldne se bo oblačnost ponekod na severnem Primorskem in Notranjskem spet povečala. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 °C.

V nedeljo bo oblačno s padavinami in nizko mejo sneženja. Na Primorskem bo zapihala burja, drugod po Sloveniji pa veter severnih smeri. V ponedeljek bo suho in deloma sončno vreme. V torek bo občasno povečana oblačnost, popoldne bo možna kakšna ploha. Pihal bo severni veter.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava