V Ljutomeru se je odprla nova zadružna trgovina Prlekija

V centru Ljutomera je urejena in opremljena trgovina, kjer je združena avtentična lokalna ponudba domačih živil, pijač, jedi, rokodelskih izdelkov, spominkov...

Prlekija-on.net, sobota, 27. marec 2021 ob 13:34
Zadružna trgovina Prlekija

Zadružna trgovina Prlekija

V Ljutomeru se je v soboto, 27. marca, odprla nova zadružna trgovina Prlekija, kjer boste lahko našli okusne dobrote naših prleških pridelovalcev. Trgovina se nahaja v v Mestni hiši, v prostorih nekdanjega Rotovža.

V trgovini je združena avtentična lokalna ponudba pridelkov in izdelkov prleških pridelovalcev, predelovalcev, obrtnikov, ustvarjalcev, kjer lahko najdete domače meso, sire, bučno olje, začimbe, zelenjavo, kruh, testenine, ekološke in brezglutenske pridelke, rokodelske izdelke, spominke... Vsi ponudniki izdelkov so člani nove Turistične zadruge Prlekija. V trgovini najdete tudi nekaj naših izdelkov, ki jih prodajamo v spletni trgovini Prlekija.shop.

Prostori Zadruge v Ljutomeru

Ustanovili zadrugo za povezovanje lokalnih ponudnikov v enoten tržni nastop in skupno promocijo


Gre za projekt, s katerim si je Občina Ljutomer na 3. Javnem pozivu LAS Prlekija zagotovila 70-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov projekta iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru programa LEADER/CLLD.

V skladu z zastavljenim načrtom projekta je v okviru zadruge že lani zaživela nova spletna stran www.visit-prlekija.eu. Njen namen je predstavitev lokalne ponudbe širši slovenski in svetovni javnosti, saj je stran objavljena tudi v angleškem in nemškem jeziku. S tovrstnim načinom promocije si zadruga prizadeva povečati prepoznavnost lokalne ponudbe in dvigniti področje lokalnega turizma na višjo raven ter se s tem postaviti ob bok ostalim slovenskim turističnim destinacijam, ki tovrstne načine promocije že izvajajo.

Spletna stran visit-prlekija.eu je zasnovana na način, da na enem mestu združuje vse pomembne stebre lokalnega turizma: raznolike nastanitvene možnosti, tradicionalno domačo kulinariko in lokalne vinarje, kulturno tradicijo in zgodovinsko izročilo ter možnosti doživetja lepot naravnega okolja.

Ker so v zadrugi želeli podpreti lokalne ponudnike in povečati dostopnost kakovostnih lokalnih izdelkov širši javnosti, so v okviru omenjene spletne strani zasnovali tudi spletno trgovino z nekaj več kot 200 izdelki lokalnih pridelovalcev in ponudnikov. V trgovini so na voljo tako prehranski izdelki, kakovostna vina, domača žganja in sokovi, kot izdelki iz sivke in tradicionalni lončarski izdelki. Veliko prehranskih izdelkov se ponaša z ekološkim certifikatom, kar še poveča kakovost ponudbe.

Domači izdelki pa so odslej na voljo tudi v trgovini oziroma centru za lokalno samooskrbo v središču mesta Ljutomer.

V okviru zadruge je zaživela tudi nova spletna stran www.visit-prlekija.eu

Prlekija je od danes bogatejša za novo blagovno znamko Visit Prlekija
Več v Gospodarstvo

Prodaja se poslovni objekt

Prodaja se večji poslovni objekt z zemljiščem

sobota, 20. april 2024 ob 19:54
Dan odprtih vrat gradu Borl

Z dnevom odprtih vrat ponovno odprli grad Borl

sobota, 20. april 2024 ob 14:24