V ZD Ljutomer v tem tednu pospešeno cepljenje starejših od 70 let

Oseb v starostni skupini od 70 do 75 je prijavljenih okoli 600, po njihovi oceni bi lahko v tem tednu že pocepili okrog 200 prijavljenih pacientov iz te starostne skupine.

Prlekija-on.net, sreda, 31. marec 2021 ob 15:45
Cepljenje v ZD Ljutomer

Cepljenje v ZD Ljutomer

Iz ZD Ljutomer nam sporočajo, da so v tem tednu prejeli nekoliko večjo pošiljko cepiva Pfizer s katerim pričakujejo, da končno zaključijo cepljenje vseh starejših od 75 let med katerimi so tudi še starejši od 80 let (ki se še vedno prijavljajo) in da preidejo na cepljenje naslednje starostne skupine, to je starejših od 70 let. Oseb v starostni skupini od 70 do 75 je prijavljenih okoli 600, po njihovi oceni bi lahko v tem tednu že pocepili okrog 200 prijavljenih pacientov iz te starostne skupine.

Ljudi pozivajo, da so pozorni na klice iz Zdravstvenega doma, le ti pa se praviloma izvajajo v dopoldanskem času.

Vseh prijavljenih za cepivo Pfizer je še vedno okoli 1.200 oseb in se prijavljajo še vedno. S povečano dinamiko dobave tega cepiva pa upajo, da bodo vendarle hitreje uspeli preiti na cepljenje tudi mlajših od 70 let.

Sicer pa je po zadnjih podatkih ministrstva precepljenost s prvimi dozami v občinah pod okriljem ZD Ljutomer 11-odstotna, precepljenost že z drugo dozo pa okoli 7-odstotna, kar je oboje nekoliko nad državnim povprečjem.

Kolektiv ZD Ljutomer vam ob tem želi, da ostanete zdravi.Več v Gospodarstvo

Prodaja se poslovni objekt

Prodaja se večji poslovni objekt z zemljiščem

sobota, 20. april 2024 ob 19:54
Dan odprtih vrat gradu Borl

Z dnevom odprtih vrat ponovno odprli grad Borl

sobota, 20. april 2024 ob 14:24