Iz soboške bolnišnice pozivajo k spoštovanju ukrepov

V bolnišnici lahko izvajajo vse zdravstvene storitve kot so jih v zadnjem času, sporočajo.

Prlekija-on.net, petek, 2. april 2021 ob 10:46
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

"Od četrtka veljavni strožji omejitveni ukrepi pri organizaciji in opravljanju zdravstvene dejavnosti v bolnišnicah sicer ne prinašajo sprememb oziroma zaostrovanj ukrepov, ker pa epidemične razmere zbujajo skrb, pozivamo vse, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe, da delujejo odgovorno ter tako zaščitijo sebe in druge," sporočajo iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

V bolnišnici lahko izvajajo vse zdravstvene storitve kot so jih v zadnjem času, seveda ob zagotavljanju neodložljivih zdravstvenih storitev in zadostnih zmogljivostih za obravnavo pacientov, obolelih za koronavirusno boleznijo 19.

"Število okužb spet narašča, znova se polnijo tudi postelje s covidnimi bolniki. Danes imamo v Splošni bolnišnici Murska Sobota hospitaliziranih 41 bolnikov s koronavirusno boleznijo 19 in 3 s sumom na njo. Intenzivno zdravljenje potrebuje 11 bolnikov s to boleznijo. Kot je znano, imamo v naši bolnišnici na oddelku za intenzivno terapijo 14 postelj, na vrhuncu drugega vala epidemije pa smo hkrati zdravili tudi 23 pacientov," sporočajo.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Člani sveta zavoda vodstvu naložili, da izvede zunanjo revizijo poslovanja bolnišnice


"Ker nas izkušnje učijo, da lahko vsak od nas prispeva k izboljšanju razmer, tako da se ravna po osnovnih priporočilih za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, ves čas upoštevajte znane ukrepe:

  • ohranjajmo varno medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra do drugih oseb,
  • redno in pravilno uporabljajmo masko povsod, kjer ni mogoče vzdrževati varne medsebojne razdalje,
  • bolj pogosto si umivajmo roke, če to ni možno, si jih razkužimo,
  • kašljajmo v rokav ali robec, ki ga nato odvržemo v smeti,
  • z nečistimi rokami se ne dotikajmo obraza,
  • izogibajmo se tesnim stikom z osebami zunaj našega gospodinjstva,
  • ko bomo na vrsti, se odločimo za cepljenje proti covidu-19.

Pomembno je, da ob bolezenskih znakih in simptomih, kot so nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj ..., ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo z izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila," še sporočajo.

Večinoma v teh prazničnih dneh uživamo meso in mesne izdelke, ki so bogat vir energije, še posebej zdravju škodljivih maščob, soli in drugih aditivov. V povprečju zaužijemo preveč energijsko bogato, slano, sladko in mastno hrano. Zato je zelo pomembno, da se zavedamo, da ni vsak dan praznik in da nekatera živila neugodno vplivajo na zdravje. Pri hrani ostanimo zmerni, popijmo dovolj vode, vključimo pa tudi dovolj dnevne telesne dejavnosti.

"Želimo vam mirne velikonočne praznike, polne upanja in miru. Preživite jih v krogu najbližjih in bodite zdravi," so še sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.



Več v Gospodarstvo