V soboto Prlekija plesala in pela, navdušili gostje iz Srbije

Sejem Cvet in med, razstava fotografij, vodene degustacije, nastop gostov iz Ribnice, Hrvaške in Srbije ter revija folklornih skupin Prlekija pleše in poje

Dejan Razlag, nedelja, 15. maj 2011 ob 11:422
Gostje iz Srbije

Gostje iz Srbije

V sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi, je v Parku I. slovenskega tabora bila razstava desetih fotografij natečaja Lepote Prlekije. Mimoidoči so si lahko na prostem ogledali razstavljene fotografije ter se ustavili na stojnicah Vina in trgi Lotmerka, kjer so potekale vodene degustacije od Glavnega do Starega in Miklošičevega trga ter v park, kjer je bila razstava, ki se je pozneje preselila na Glavni trg.

Na stojnicah so gostje lahko degustirali vina vinoreje Kaučič, vinogradništva Krampač, vinogradništva Slekovec, P&F Jeruzalem Ormož ter vinogradništva Ozmec iz Ilovec. Degustacije je vodil Andrej Vršič, direktor LTO Prlekija Ljutomer, ki je gostom povedal nekaj zanimivosti in zgodovino Ljutomera, ljutomerska vinska kraljica Adriana Bogdan pa je gostom povedala nekaj o našem vinu.

Na Glavnem trgu je že od zjutraj potekal sejem Cvet in med, ustvarjalne delavnice, nastopi gostov ter revija folklornih skupin Prlekija pleše in poje. Vse zbrane je navdušil nastop gostov iz Srbije KUD »Diogen« Surčin, s svojim tradicionalnim hitrim plesom in lepimi dekleti. Nastopili so tudi gostje, tamburaši in pevci iz Ribnice ter tamburaška skupina KUD Zasad Breg iz Hrvaške. Gostom sta po nastopih čestitali županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in vodja JSKD, območne izpostave Ljutomer Mira Rebernik Žižek. Gostje so prejeli monografije Ljutomera.

Na reviji folklornih skupin Prlekija pleše in poje se je predstavilo 11 folklornih skupin iz območja občin Ljutomer, Veržej, Razkrižje in Križevci: Društvo upokojencev Ljutomer, Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru, 2 skupini iz KD Kajer Bučečovci, KD Cven, KD Anton Krempl Mala Nedelja, KD Manko Golar Ljutomer, KUD Razkrižje, KUD Križevci pri Ljutomeru, TKD Babinci in Leščečki KD Slavko Osterc Veržej. Srečanje je strokovno spremljal Mirko Ramovš, ki je po končani prireditvi podal strokovno mnenje o videnih programih, naknadno pa bodo skupine prejele še pisno oceno. Revijo je povezoval Pepek z brega.

Zvečer je sledila še zabava z ansamblom Skok.

Nastop KUD »Diogen« Surčin


Več v Družabno