24. zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije izvedli dopisno

Na dopisnem zboru članov je sodelovalo 25 od 29 članov.

Prlekija-on.net, torek, 13. april 2021 ob 14:44
Srečanje Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije v preteklih letih

Srečanje Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije v preteklih letih

24. zbor članov Kluba tajnic in poslovnih sekretark Prlekije smo izvedli dopisno meseca marca 2021.

Ko obstaja timsko delo in sodelovanje, je mogoče doseči čudovite stvari.
(Mattie Stepanek)

Uvodoma so članice nagovorile besede zvezne predsednice Suzi Asfour:

Naš pogled, čeravno največkrat uprt v prihodnost, ob zboru članov zaobjame vse, kar smo v letu, ki je prešlo, naredili. Zaradi kovid ukrepov je bilo preteklo leto v vseh pogledih drugačno in posebno, a kljub temu smo lahko ponosni na opravljeno delo, hvaležni drug drugemu, da smo znali in želeli podariti delček sebe, svojega časa in energije v skupno dobro.

3. Dan Zveze klubov poslovne odličnosti Slovenije

3. Dan Zveze klubov poslovne odličnosti Slovenije v Velenju


Na dopisnem zboru članov je sodelovalo 25 od 29 članov. Po sprejetju in potrditvi vseh poročil in planov, so bile članice seznanjene tudi z imeni prejemnic letošnjih klubskih priznanj, ki so s svojim znanjem, z aktivnim delom in dobro voljo nesebično prispevale k rasti in uveljavitvi našega kluba. Prejemnice so Nataša Kukovec in Manica Hartman za 10 letno delo ter Nives Imerovič za jubilejnih 20 let.

V minulem obdobju smo od preteklega zbora članov (8. marec 2020) izvedli tri redne in eno izredno sejo, na katere so bili vabljeni člani nadzornega odbora, častnega razsodišča, častna članica in člani delujočih komisij. Preteklo leto smo se udeležili kar nekaj dogodkov; eni so potekali v domeni našega kluba, drugi v organizaciji drugih klubov, spret tretji na zveznem nivoju. Klubski dogodki skozi leto niso mogli biti izvedeni v večjem številu zaradi kovid ukrepov, ki so precej okrnili naša druženja, srečanja, saj se nismo mogli srečevati osebno, zoom dogodkov pa nismo organizirali, ker je bilo pričakovati slabšo udeležbo. Kljub temu smo se članice srečale na lep septembrski dan in uživale ob sproščujočem klepetu.

Tudi v lanskem letu smo poskrbele za dobrodelno poslanstvo našega kluba. Skozi vse leto je potekalo zbiranje zamaškov, ki se bo nadaljevalo tudi v letu 2021. Pridružili smo se tudi humanitarni akciji Pomagajmo slovenskim otrokom, ki je trajala od 26. oktobra do 31. decembra 2020. Članice smo darovale nekaj finančnih sredstev in zbrale zanje različne prehrambne artikle.

V letu 2020 so nas na januarskih motivacijskih dnevih razvajale ptujske kolegice, ki v letošnjem letu praznujejo tudi jubilejno 25. obletnico svojega delovanja, v prihodnjem letu, pa bo enako število let praznoval tudi naš klub, česar se že zelo veselimo.

Zaradi kovid ukrepov je bila aprilska prireditev 3. Dan Zveze klubov poslovne odličnosti Slovenije v Velenju prestavljena na oktobrski termin, a kljub temu, se nas je zbralo lepo število članic - 47 članic, od tega 3 naše članice. Dan je bil tudi tokrat namenjen predvsem druženju in izobraževanjuZ nami so bile izjemne predavateljice Barbara Pinter Zupančič, Taja Abolena in Margareta Ana Bole. Rdeča nit 3. dneva Zveze je bila biti ženstvena ženska osebno in poslovno. Vse predavateljice so izpostavile, da imamo kot poslovne asistentke izjemno nalogo, kajti držimo prostor našim nadrejenim in sodelavcem, ter začutimo in vemo kaj, kdaj in kako narediti. Ne določa in omejuje nas več naziv delovnega mesta, ampak delujemo od tam, kjer smo, ustvarjamo kariere iz strasti in vedno znova izkazujemo našo osebno in poslovno odličnost. Ob tej priložnosti so bile članicam za večletno delo v Zvezi podeljena tudi pisna priznanja. Iz našega kluba Prlekije sta bili prejemnici Darja Horvatič in Marija Poplatnik, kristalno priznanje je prejela dolenjska kolegica Vesna Medle.

Več o dogodku: https://zvezaklubovposlovne.wixsite.com/odlicnostislovenije/single-post/dan-ki-je-zanetil-nove-iskre

https://www.prlekija-on.net/lokalno/26213/3-dan-zveze-klubov-poslovne-odlicnosti-slovenije-v-velenju.html

Letošnji 4. Dan Zveze je zaradi kovid ukrepov prav tako prestavljen na kasnejši datum 15. maj 2021. Kolegice, ki bodo sooblikovale dogodek so: Maja Fink - predavanje Uspeh ne pride sam od sebe; Erika Škrabec - predavanje S pravilno zastavljenimi cilji do zdravih osebnih financ; Suzi Asfour - Ekskluzivna predstavitev njene najnovejše knjige »Poletela od iskre do plamena«, Manica Hartman - urednica knjige »Poletela od iskre do plamena«. Ob tem dogodku bodo podeljena tudi zvezna priznanja posameznim zaslužnim članicam. Iz našega kluba bova prejeli zlato zvezno priznanje Teja Večerjevič Rižnar in Manica Hartman. Org. dogodka je predsednica Zveze Suzi Asfour.

Več o dogodku: https://zvezaklubovposlovne.wixsite.com/poslovneodlicnosti

Zaradi kovid ukrepov je bil tudi največji izobraževalni dogodek Kongres pisarniške odličnosti ADMA za zaposlene v poslovni asistenci iz meseca maja prestavljen na september - v lep ambient Avditorija Portorož. Letošnji kongres je predviden v mesecu maju.

Ker strmimo k temu, da bi se naših klubskih izobraževanj in predavanj udeležilo čim večje število članov, se bomo posebej trudili, da bomo izbirali teme, ki bodo zanimive, predvsem pa takšne, da jih bomo lahko izvedli tudi s finančnega vidika. Aktivnosti v tem letu bodo obsegale kakšno predavanje na temo zdravja in dobrega počutja, predavanje za nadgrajevanje in pridobivanje novih znanj in izkušenj, dobrodošel bo tudi kakšen pohod, nordijska hoja... Na vsakokratnih srečanjih bomo lahko izmenjevali svoje znanje in izkušnje pri delu, udeleževali pa se bomo tudi aktivnosti Zveze klubov in dogodkov ostalih klubov. Eno takih srečanj bo tudi jesensko srečanje Zveze z dobrodelno noto, ki bo tokrat izvedeno v organizaciji Kluba poslovne odličnosti Domžal in okolice.

Tako kot do sedaj si bomo prizadevali tudi za prepoznavnost kluba v ožjem in širšem okolju, še posebej pa za pridobivanje sponzorskih in donatorskih sredstev. Občine Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Ljutomer in Ormož so naši večletni donatorji; pridružili so se jim še podjetji Gregurec d.o.o. in Agencija Klopotec, zato se jim tudi tukaj iskreno zahvaljujemo za toplo podporo.

Prav tako si bomo tudi v tem letu prizadevali, da bi pridobili v klub kakšnega novega člana oz. članico. Januarja 2021 smo sprejeli novo članico Barbaro Kovačič, ki ji želimo toplo dobrodošlico v naši sredini.

V našem klubu se prepletajo dediščina nekdanjih in današnjih članic, sveža energija in pozitivna naravnanost, zato prijazno vabljeni vsi, ki si želite našo uspešno zgodbo peljati skupaj z nami.

Več o naših klubskih in zveznih aktivnostih:
https://zvezaklubovposlovne.wixsite.com/odlicnostislovenije/aktualno-v-sliki-in-besedi
https://sites.google.com/site/zvezatajnicslovenije/family-blog/klub-tajnic-prlekije
https://zvezaklubovposlovne.wixsite.com/odlicnostislovenije/single-post/klub-tajnic-in-poslovnih-sekretark-prlekije-6
https://zvezaklubovposlovne.wixsite.com/odlicnostislovenije/single-post/klub-tajnic-in-poslovnih-sekretark-prlekije-5

Manica Hartman



Več v Kultura in izobraževanje