Kaj se je dogajalo v preteklem mesecu v Mladinskem centru Prlekije

Udeleženci usposabljanj so uspešno izpeljali vse zastavljene brezplačne delavnice namenjene širši javnosti, katere v teh kriznih časih izvajajo preko najrazličnejših spletnih platform.

Prlekija-on.net, sreda, 14. april 2021 ob 16:42
Delavnice v MCP

Delavnice v MCP

Pretekli mesec je bil v Mladinskem centru Prlekije zelo pester, kar pomeni da smo mladinski delavnici in udeleženci usposabljanj spet uspešno izpeljali vse zastavljene brezplačne delavnice namenjene širši javnosti, katere v teh kriznih časih izvajamo preko najrazličnejših spletnih platform.

V marcu nam je tako mladinska delavka Marjana s praktičnim prikazom pokazala kako se pravilno zasadijo maline in ostalo robidovje, ter nam obrazložila vse o uspešni vzgoji le-teh. Udeleženec učnih delavnic Denis je izvedel svojo prvo delavnico za javnost, predstavil nam je sproščanje, meditacijo Pozdrav soncu, katero je izvedel z več skupinam (ločeno in seveda ob upoštevanju vseh danih ukrepov). Spoznavali pa smo tudi plazilce in teraristiko, katere izvajalec je bil Miha, mladi pa so mu z veseljem prisluhnili, saj jih temo o živalih še posebej zanimajo. Širši javnosti pa je bil tokrat predstavljen tudi Mladinski center Prlekije vse od svojih začetkov pa do danes, obiskat nas je prišla namreč tudi novinarka lokalnega radia. Ob koncu meseca smo udeleženke učnih delavnic in usposabljanj Silviya, Katja in Angela izvedle kar dve delavnici na temo Velike noči, v prvem delu smo ustvarjali z modelirno maso v drugem delu pa smo se pogovarjali o običajih in tradicijah ob prazniku Velike noči v Sloveniji in Bolgariji. V Mladinskem centru Prlekije pa smo pripravili že lep nabor novih brezplačnih delavnic za mlade v mesecu aprilu, ki jih že izvajamo seveda ob upoštevanju vseh ukrepov oziroma preko različnih spletnih platform.

Mladinski delavci in udeleženci usposabljanj pa se učimo in usposabljamo tudi za nudenje kakršne koli pomoči starejšim in ogroženim, tako tudi vestno pakiramo viške hrane skupaj z mladimi prostovoljci, ki jih potem razdelimo socialno ogroženim posameznikom in družinam. Najmlajši v kolektivu pa so aktivni tudi na področju reševanja saj se navkljub krizi v kateri smo se znašli naprej šolajo za vodnike reševalnih psov. Predavanja opravljajo na daljavo izpiti in praktično delo pa se opravlja ob sprostitvi ukrepov.

Delavnice v MCP

Tekst: Angelca Rubin
Foto: Silviya Baleva



Več v Kultura in izobraževanje