Še eno zlato priznanje Filipa Zvera

Čestitke Filipu, ki je ponovno dosegel izvrsten uspeh, saj se je uvrstil na ČETRTO mesto med dijaki prvih letnikov v državi in si tako prislužil zlato priznanje.

Prlekija-on.net, petek, 23. april 2021 ob 13:38
Filip Zver

Filip Zver

Tekmovanje iz naravoslovja organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije in je namenjeno dijakom prvih in drugih letnikov. Vsi dijaki rešujejo enake naloge in je zelo zahtevno, saj je za uspeh potrebno veliko znanja vseh naravoslovnih predmetov, torej biologije, fizike in kemije, kar pa ne gre brez znanja matematike. Na državno tekmovanje sta se uvrstila Filip Zver iz 1.c in Rene Zorman iz 2.b iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Leti 2020 in 2021 je zaznamovala pandemija bolezni covid-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. In prav o tem virusu, njegovem delovanju, načinu in hitrosti kapljičnega prenosa virusa, delovanju hitrih in PCR testov in podobno so bile teme nalog na letošnjem državnem tekmovanju iz naravoslovja. Če vas naloge zanimajo, jih lahko poiščete na povezavi.

Čestitke Filipu, ki je ponovno dosegel izvrsten uspeh, saj se je uvrstil na ČETRTO mesto med dijaki prvih letnikov v državi in si tako prislužil zlato priznanje. Tudi Rene je na rezultat lahko ponosen, saj je v zelo močni konkurenci drugih letnikov le za točko zgrešil srebrno priznanje.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Meškove pohodne poti

Meškove pohodne poti so pritegnile blizu 200 ljudi

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 19:10
Sprejem najuspešnejših učencev pri županu

Župan sprejel najuspešnejše učence

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:42