Odstopila pomočnica direktorja za zdravstveno nego v SBMS

Obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota ostajajo prepovedani, možni so le pod določenimi pogoji.

Prlekija-on.net, sreda, 28. april 2021 ob 13:101
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota ostajajo prepovedani, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku ter obiskov iz pietetnih razlogov, sporoča vodstvo bolnišnice.

Svojec za obisk pacienta potrebuje samo izpolnjen vprašalnik o zdravstvenem stanju, s katerim potrjuje, da nima znakov okužbe. Če prihaja na obisk k pacientu večkrat tedensko, mora predložiti negativni izvid na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od 3 dni, ali dokazilo o cepljenju proti covidu-19, s katerim dokazuje da je od prejema drugega odmerka cepiva Biontech/Pfizera preteklo najmanj sedem dni, od cepiva Moderne najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka AstraZenece najmanj 21 dni.

Obisk je možen s pozitivnim rezultatom testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šestih mesecev, ali s potrdilom zdravnika o prebolelosti covida-19, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Obiski so dovoljeni med 14.00 in 14.45.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota bodo začeli cepiti proti covidu-19 posebej ranljive kronične bolnike v skladu z aktualno nacionalno strategijo cepljenja. Kandidati za cepljenje se lahko prijavijo za cepljenje od 3. 5. 2021 ob torkih in petkih med 8.30 in 9.30 po telefonu številka 02 51 23 455.

Pomočnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici Metka Lipič Baligač je danes odstopila iz osebnih razlogov zdravstvene narave. Direktor bolnišnice Daniel Grabar je za to področje od 3. 5. 2021 kot vršilko dolžnosti imenoval Natašo Kreft.



Več v Gospodarstvo