Ogenj zajel celotno mansardo, škode za okoli 150.000 evrov

Kaj je vzrok požara se zaenkrat še ne ve, saj bodo zaradi razmer na kraju policisti opravili ogled kraja požara tekom današnjega dneva.

Prlekija-on.net, nedelja, 9. maj 2021 ob 09:39
Ogenj je zajel mansardo, foto: PGD Gornja Radgona

Ogenj je zajel mansardo, foto: PGD Gornja Radgona

V soboto, 8. maja, okoli 19. ure so bili policisti obveščeni, da so gasilci izvozili na požar na stanovanjski hiši v Cogetincih. Ob prihodu policistov na kraj so gasilci že gasili požar, vendar je ogenj, kljub njihovem posredovanju, že zajel celotno mansardo, v kateri sta bili dve spalnici in dnevni prostor, in ostrešje stanovanjske hiše.

Kaj je vzrok požara se zaenkrat še ne ve, saj bodo zaradi razmer na kraju policisti opravili ogled kraja požara tekom današnjega dneva. Že sedaj pa je jasno, da je materialna škoda, ki je nastala zaradi požara zelo visoka, saj je po prvih ocenah nastalo za okoli 150.000 evrov škode.

Požar so gasili tudi gasilci PGD Gornja Radgona s pomočjo avto lestve, ki so na kraj dogodka šli neposredno s požara v Negovi.

Požar je uničil traktor in delno objekt, foto: PGD Gornja Radgona

Zagorel traktor, požar se je razširil še na objekt


Ko smo zaključili na intervenciji v Negovi, smo bili klicani na pomoč v Cogetince, Občina Cerkvenjak. Potrebovali so pomoč naše gasilske avto lestvice.

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Sobota, 08. maj 2021


Več v Črna kronika