Teden ljubiteljske kulture tudi v Prlekiji

Številnim kulturnim prireditvam, ki potekajo po Sloveniji, se pridružuje tudi Območna izpostava JSKD Ljutomer s kulturnimi društvi in posamezniki.

Prlekija-on.net, petek, 21. maj 2021 ob 12:04
Prireditve bodo potekale tudi na Glavnem trgu v Ljutomeru

Prireditve bodo potekale tudi na Glavnem trgu v Ljutomeru

S Tednom ljubiteljske kulture osveščamo in pod enotno podobo predstavljamo vse, ki svoj talent, čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi ter tako bogatijo sebe in družbo. Številnim kulturnim prireditvam, ki potekajo po Sloveniji, se pridružuje tudi Območna izpostava JSKD Ljutomer s kulturnimi društvi in posamezniki. Pričenjajo v soboto, 22. maja, ko bo potekala likovna delavnica na temo Razmerje med vidnim in tipnim pod mentorskim vodstvom akad. slikarja, Marka Zorovića.

  • sreda, 26. maj, ob 19:30 - virtualni folklorni klepet (preko aplikacije zoom) - potrebna prijava
  • sobota, 29. maj, ob 9:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru - ŠE SMO ŽIVI, KULTURNIKI: nastop Lotmerških tamburašev Kluba prleških babic Pristava, literatov Društva 2020 in Tamburaške skupine Bisernica DU Ljutomer
  • OGLOTE O PRLEKIH, literarni natečaj za ustvarjalce v prleščini, odprt do 3.6.2021
  • sobota, 5. junij, ob 9:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru - KULTURNI POZDRAV.1: nastop Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer, literatov in Ženskega PZ DU Ljutomer
  • sobota, 12. junij, ob 9:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru - KULTURNI POZDRAV.2: nastop Tamburaškega orkestra Sv. Jurij ob Ščavnici, Glasbena skupina Bosi Sv. Jurij ob Ščavnici, Križevski rogisti in Mešani PZ Cven-Pristava
  • FOTOGRAFSKI NATEČAJ na temo Oglote o Prlekih, odprt do 15.6.2021
  • sobota, 19. junij, ob 9:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru - ZAKLJUČEK TLK-ja: nastop Komornega zbora Orfej, Folklorna skupina Leščečki KD Slavko Osterc Veržej in Oktet Arion

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite kot ustvarjalec/ustvarjalka ali obiskovalec/obiskovalka na prireditvah.

Med 21. in 30. majem 2021 se bo že osmič zapored zgodil Teden ljubiteljske kulture (TLK), največji praznik ustvarjalnosti v sodobni družbi. Poudarek bo na inštrumentalni glasbi ter literaturi in bralni kulturi, z dogodki po vsej Sloveniji in zamejstvu, tako v živo kot na medmrežju, se pridružujemo obeležitvi Jurčičevega in Ipavčevega leta 2021.

Ambasadorska TLK 2021 je Irena Yebuah Tiran, operna pevka in strastna bralka. Častno pokroviteljstvo je prevzel predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Irena Yebuah Tiran
Ambasadorka TLK 2021 je Irena Yebuah Tiran (Foto: POP TV)

Otvoritvena slovesnost TLK bo v petek, 21. 5., v Novem mestu, s poudarkom na predstavitvi mladih literatov in ustvarjalcev, uradni zaključek v Ivančni Gorici pa bo posebej posvečen Jurčičevemu letu.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije vabita kulturna društva in ostale organizacije, zveze, umetniške skupine in posamezne ustvarjalce..., da sodelujete s prijavo spletnih vsebin ali dogodkov v TLK dogodkovnik na spletni strani tlk.jskd.si, kjer lahko najdete podrobnejše informacije o projektu in dogodkih.



Več v Kultura in izobraževanje