Kulturni pozdrav Ljutomeru

To sobotno popoldne se je začelo s »Kulturnim pozdravom« na Glavnem trgu.

Kristina Žižek, sobota, 5. junij 2021 ob 20:27
Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

V okviru Tedna ljubiteljske kulture smo tudi to soboto, 5. junija, na Glavnem trgu slišali glasbo in poezijo. Ljutomersko mestno jedro so z glasbo napolnili tamburaši Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer pod vodstvom Simone Pirc Katalinič in pevki Selma Franov in Marinka Prelog, ki delujeta pod skupnim imenom Beročka. Tamburaškemu orkestru se je pridružila tudi pevka Kiara Katalinič. Poleg glasbe pa je bilo moč slišati še poezijo pesnice Jelke Vrbnjak (KD Anton Krempl Mala Nedelja).

Zbrane je pozdravila vodja območne izpostave JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek. Povedala je, da tudi kulturni dom kmalu odpira svoja vrata za obiskovalce in povabila zbrane, da prisluhnejo glasbi tudi naslednjo soboto, ko bodo nastopili tamburaši Tamburaškega orkestra Sv. Jurij ob Ščavnici, Glasbena skupina Bosi Sv. Jurij ob Ščavnici, Križevski rogisti in Mešani PZ Cven-Pristava.

Teden ljubiteljske kulture je namenjen podpori ustvarjalcem, ki svoj čas in energijo namenjano ljubiteljski kulturi, in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Opozarja na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljskega ustvarjanja. V Tednu ljubiteljske kulture se po celotni Sloveniji in v zamejstvu odvijajo različni kulturni dogodki pod organizacijo Zveze kulturnih društev Slovenije in območnih izpostav JSKD.

Dogodki v sklopu Tedna ljubiteljske kulture v Ljutomeru, ki sledijo:

  • sobota, 12. junij, ob 9:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru - KULTURNI POZDRAV 2: nastop Tamburaškega orkestra Sv. Jurij ob Ščavnici, Glasbena skupina Bosi Sv. Jurij ob Ščavnici, Križevski rogisti in Mešani PZ Cven-Pristava
  • sobota, 19. junij, ob 9:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru - ZAKLJUČEK TLK-ja: nastop Komornega zbora Orfej, Folklorna skupina Leščečki KD Slavko Osterc Veržej in Oktet Arion
  • FOTOGRAFSKI NATEČAJ na temo Oglote o Prlekih, odprt do 15.6.2021


Več v Kultura in izobraževanje