Kako preprečiti izpadanje las

Izpadanje las je težava, ki doleti tako moške kot ženske, čeprav se vzroki nastanka tega pojava pri spolih praviloma razlikujejo.

Oglasno sporočilo, torek, 15. junij 2021 ob 09:05
Vam je ta prizor znan?

Vam je ta prizor znan?

Vam je spodnji prizor znan? Sedite za tipkovnico in razmišljate, kako bi kar najhitreje in najbolj učinkovito opravili svoje delo. S prsti si sežete v lase, in glej ga – spet se vam zdi, da je polovica lasišča na vaši tipkovnici. Druga je, seveda, na vaših in partnerjevih oblačilih, na tleh, v kuhinjski posodi in sploh povsod, kjer se gibate. Izpadanje las je težava, ki doleti tako moške kot ženske, čeprav se vzroki nastanka tega pojava pri spolih praviloma razlikujejo.

Kljub temu, da velja prepričanje, da je to težava moških, to ne drži povsem. Z izpadanjem las se v času svojega življenja sreča tretjina žensk, kar dve tretjini od njih pa to doleti v obdobju menopavze ali večjih hormonskih sprememb.

Izpadanje las

Pomembnost pravilnega prehranjevanja

Najprej se pri zdravniku prepričajte, ali imate v krvi dovolj železa, prav tako pa je pomembno, da dnevno zaužijete dovolj vitamina C, ki vpliva tudi na absorpcijo železa in pomaga vašemu telesu tvoriti kolagen. Za hitrejšo rast las strokovnjaki priporočajo cink.

Prav tako kot to, kaj boste vnesli v svoje telo, je pomembno tudi, kakšne izdelke za nego uporabljate. Posebej v primeru, da vas muči izpadanje las, se čimprej odločite za kakovostne zaveznike v boju proti redčenju in izgubi svojega naglavnega okrasja – šampone, tonike in ampule, ki spodbujajo lasne korenine in rast novih las.

Urejanje las za bolj zdravo lasišče

Pot do bolj zdravih las se začne pod tušem. Med šamponiranjem lasišče redno masirajte, uporabljajte balzam za lase ter se čim bolj izogibajte uporabi fena ter ravnalcev in kodralnikov. Če je možno, las ne spenjajte v tesne fige ali konjske repe, saj lahko ti poškodujejo njihove korenine.

Pomemben dejavnik, ki vpliva na kakovost naših las ne glede na genetiko in naše navade, je tudi stres. Zato se odločite, da boste vsak dan začeli z nasmehom in si namenili nekaj trenutkov, ki bodo namenjeni zgolj vam in temu, da odmislite vsakodnevne skrbi in storite nekaj zase.

Izpadanje las



Več v Gospodarstvo