Predstavili so se lokalni pridelovalci, kmetje in podjetniki

V Ormožu te dni praznujejo 2. občinski praznik. Pripravili so številne dogodke med 10. in 21. junijem.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. junij 2021 ob 08:09
Dan gospodarstva in kmetijstva v Ormožu

Dan gospodarstva in kmetijstva v Ormožu

V Ormožu te dni praznujejo 2. občinski praznik. Organizatorji JZ TKŠ občine Ormož s soorganizatorji so pripravili številne dogodke med 10. in 21. junijem. Sreda je bila namenjena »Dnevu gospodarstva in kmetijstva«, kjer je med drugim pred grajsko pristavo potekala predstavitev lokalnih pridelovalcev, kmetov in podjetnikov.

Zvečer je nato v Domu kulture Ormož potekala še prireditev Podjetnik leta 2020, kjer so se podjetniki za naziv potegovali v treh kategorijah. Listino za uspešen razvoj, kot prvo socialno podjetje, je prejel Center ponovne uporabe, ki ima po Sloveniji že šest enot. Za naj podjetje v občini Ormož so bili nominirani Jeruzalem SAT d.o.o., TM, varstvo pri delu, svetovanje in storitve, Marjeta Jaušovec s.p. in Štajerles Trade d.o.o. Naziv za naj podjetje je prejelo podjetje Štajerles Trade d.o.o.

Za Naj mladi podjetnik 2020 so bili nominirani podjetje Nikolina ustvarjata, Glowen in gostišče Taverna. Med mladimi je slavilo podjetje Glowen.

V petek še sledi »Dan občine Ormož«, ko bo ob 17.uri slavnostna seja s podelitvijo priznanj ter ob 18.uri osrednja proslava ob prazniku. V soboto,19. junija bo celodnevna »zabava na Ormoškem bazenu«, v nedeljo, 20. junija »Dan kulture«, v ponedeljek, 21. junija ob 10.uri pa sledi še prihod »slovenske olimpijske bakle«, ki se bo med popotovanjem po Sloveniji ustavila tudi v Ormožu.

Foto: Špela Jambriško



Več v Gospodarstvo