Festival, ki ga ne smete zamuditi – TrojicaFest

Ne zamudite festivalskega dogajanja v Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Kingstoni, Modrijani, Eva Boto, operni pevci, plesalci, program za otroke in še mnogo več ta konec tedna.

Aleksandra Papež, četrtek, 17. junij 2021 ob 13:37
Sveta Trojica, foto: Tadej Turk

Sveta Trojica, foto: Tadej Turk

Ne zamudite festivalskega dogajanja v Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Kingstoni, Modrijani, Eva Boto, operni pevci, plesalci, program za otroke in še mnogo več ta konec tedna. V četrtek, 17. junija bo velika otvoritev festivala z osrednjim dogodkom ob 20.00 v središču občine.

V petek se bo dogajanje nadaljevalo z Vinsko galerijo in Kiblflajšfestom v Razstavno-protokolarnem centru sv. Martina, torej v samostanski kleti. »To je edini dogodek z vstopnino, ker gre za degustacijo in obiskovalec prejme tudi kozarec. Hkrati pa je to tudi edino dogajanje v notranjih prostorih, zato je število obiskovalcev omejeno. Vsi ostali dogodki so brezplačni

V središču občine bo potekal petkov salsa popoldan z DJ-em, na katerega so povabljene številne slovenske plesne šole, v večernih urah pa se bo odvil koncert skupine Kingston. V soboto se bo sredi dne odvijal koncert domačih mladih talentov. Ob 17. uri bo na glavnem odru nastopila skupina Mama rekla, ob 20. uri Eva Boto z veliko zasedbo.

V nedeljo bodo vstopili s križevim potom od jezera do cerkve v organizaciji Društva upokojencev Sveta Trojica. Ob 10. uri bo maša in po njej blagoslov motoristov ter motorjev. Ob 15. uri se bo odvil koncert ob 30. obletnici ljudskih pevk iz Svete Trojice z gosti na glavnem odru. Ob 17. uri pa bodo na oder stopili Modrijani. Večer pa bo zaključil koncert opernih solistov z največjimi opernimi arijami, operetami in uspešnicami iz muzikalov.

Nedeljo in soboto bo zaznamoval tudi program za otroke - Pomlad na jasi s pričetkom ob 14. uri, v središču občine.

»Najbolj poseben del letošnjega TrojicaFesta in nekaj povsem novega pa se bo odvilo vsak večer ob 22.30 in trajalo točno 10 minut. Gre za avdiovizualno predstavitev ustroja kraja skozi čas na prav poseben način, ki bo projecirana na sprednji fasadi cerkve, torej 30 metrov široka in 50 metrov visoka bo ta projekcija. Težko si je predstavljati, zato vljudno vabljeni k ogledu.« razloži David Klobasa, župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, in doda, da bo projekcija, poimenovana Razsvetljenje predvajana tudi tekom leta, vsak mesec ob točno določenem dnevu.

»Odločili smo se, da skladno z ukrepi in ne glede na siceršnjo negotovost obdobja zagrizemo v izziv in pripravimo TrojicaFest. Tukaj ni polovičarstva, dogajanje se bo odvilo v polni meri.« je prepričan župan Klobasa.

TrojicaFest



Več v Družabno