Tonin in Pahor na odprtju prireditve TrojicaFest

Občinska slovesnost občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah in odprtje tradicionalne prireditve TrojicaFest.

Prlekija-on.net, petek, 18. junij 2021 ob 10:44
Minister z županom Davidom Klobaso na slovesnosti občine Sveta Trojica, foto: Monika Sušanj

Minister z županom Davidom Klobaso na slovesnosti občine Sveta Trojica, foto: Monika Sušanj

Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je v četrtek udeležil občinske slovesnosti občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah in odprtja tradicionalne prireditve TrojicaFest. V svojem nagovoru je ob 30-letnici osamosvojitve poudaril pomen samozavesti in neomajnega poguma, ki sta tlakovala pot samostojni Sloveniji. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Zavedati se moramo, da moramo zase in za svoje interese v prvi vrsti poskrbeti sami. Mi moramo biti samozavestni in odločni v skrbi za slovensko dobrobit,« je v svojem nagovoru povedal minister Tonin in nadaljeval, da so to samozavest in odločnost imeli tudi vsi, ki so tlakovali in ubranili pot v našo samostojnost.

Sveta Trojica, foto: Tadej Turk

Festival, ki ga ne smete zamuditi – TrojicaFest


V nadaljevanju je orisal pomen vojske, vse od Rudolfa Maistra dalje. »Plebiscitarne odločitve pred 30 leti ne bi mogli zavarovati brez usposobljenih, motiviranih in opremljenih pripadnikov Teritorialne obrambe, slovenske milice in podpore civilne obrambe«, je dodal minister Tonin in predstavil napore ministrstva za obrambo pri modernizaciji Slovenske vojske.

»Epidemija je bila preizkus naše solidarnosti in ljubezni do bližnjega. Naša skupna dolžnost je, da z največjo odgovornostjo uporabimo vse svoje moči in znanje, da jo premagamo ter preprečimo nadaljnje trpljenje,« je zaključil minister Matej Tonin.

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor pa je v slavnostnem nagovoru spregovoril o politični enotnosti pred 30. leti in domnevnem današnjem političnem razkolu.

Matej Tonin
Minister za obrambo mag. Matej Tonin v nagovoru na slovesnosti občine Sveta Trojica, foto: Monika Sušanj


Več v Družabno