Kasaška zveza Slovenije ima novega predsednika

Poslovnež in vinar Danilo Steyer je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije, Ljutomerčan Ervin Kosi, sicer podsekretar na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja pa je postal eden izmed podpredsednikov.

Prlekija-on.net, petek, 18. junij 2021 ob 23:161
Danilo Steyer

Danilo Steyer

26 delegatov Kasaške zveze Slovenije je v četrtek, 17. junija, na volilni skupščini v Lenartu soglasno za novega predsednika podprlo Danila Steyerja, sicer uspešnega poslovneža in znanega vinarja iz Apač. Za podpredsednika krovne kasaške organizacije so delegati izvolili Grosupeljčana Viktorja Dolinška, poslovneža in predsednika Kasaškega kluba Stožice, ter Ljutomerčana (iz Stare Ceste) Ervina Kosija, sicer podsekretarja na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Novi predsednik Danilo Steyer, ki je na mestu prvega moža slovenskega kasaštva zamenjal dosedanjega predsednika dr. Henrika Gjerkeša, je ob izvolitvi izpostavil tri ključne segmente svojega programa, ki ga bo v prihodnjih štirih letih skušal uresničiti skupaj z novim upravnim odborom - tradicijo, strokovnost in ekonomski vidik.

"Tradicijo moramo ceniti, spoštovati in se iz nje nekaj naučiti. In kasaštvo se zares lahko pohvali z dolgo, več kot 150-letno tradicijo. Strokovnost je zelo pomembna na vsakem področju, tako tudi v kasaštvu. Z njo bomo lahko naredili premike naprej in postavili temelje za kakovestnejše delo, tako na področju reje kot tekmovanj," je povedal Steyer.

"Vsekakor ne gre prezreti tudi ekonomskega efekta. Treba je namreč plačati dirke, vse deležnike, ki so z njimi povezani, ter seveda finančno podpirati celotno rejsko ter tekmovalno kasaško telo. Ustvariti bomo morali vzdržno sistemsko financiranje, kajti če bo šlo dobro zvezi, bo dobro šlo tudi klubom in seveda športu kot celoti," je še dodal novi predsednik in zaključil: "V začetku pričakujem nekaj potrpljenja, da postavimo temelje, nato pa verjamem, da bomo skupaj gradili uspešno kasaško zgodbo."

Poleg predsednika so delegati vseh kasaških klubov izvolili tudi nov upravni odbor in dva nova podpredsednika zveze. To sta postala Grosupeljčan Viktor Dolinšek, sicer uspešen poslovnež in predsednik Kasaškega kluba Stožice, ter Ljutomerčan Ervin Kosi, podsekretar na Agenciji Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Dolinšek je na začetku štiriletnega mandata povedal: "Slovensko kasaštvo je v zadnjih letih naredilo velik preskok v kvaliteti na tekmovalnem področju. Konji dosegajo odlične rezultate po vsej Evropi in podirajo državne rekorde, zdaj pa je napočil čas, da uspehom na stezi sledimo tudi na organizacijskem in ekonomskem področju. Kasaški šport želimo popularizirati po vzoru razvitih evropskih držav, kjer ima kot pomemben segment zelene ekonomije in zdrave zabave tehtno družbeno vlogo."



Več v Gospodarstvo