42-letnik in 44-letnik zaradi izsiljevanja v pripor

Osumljenca sta oškodovancu odvzela prostost in osebni avtomobil ter mu grozila

PU Murska Sobota, sreda, 1. junij 2011 ob 13:25
Policija

Policija

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so končali preiskavo primera izsiljevanja, katerega sta utemeljeno osumljena 42-letni in 44-letni osumljenec iz območja UE Maribor.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da si je oškodovanec iz območja Pomurja od fizične osebe iz območja Maribora sposodil  5000 evrov. Ker dolga ni vrnil v dogovorjenem roku, sta ga osumljenca izsiljevala z resnimi grožnjami, ki so bile naperjene proti njemu in njegovi družini. Od oškodovanca sta namesto izposojenega zneska zahtevala povrnitev dolga v višini 20.000 evrov. Poleg izsiljevanja sta oškodovancu tudi protipravno odvzela prostost in mu kot garancijo za poplačilo dolga odvzela tudi njegov osebni avtomobil.

Soboški kriminalisti so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor obema osumljenima odvzeli prostost. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa izsiljevanja, samovoljnosti, odvzema motornega vozila in protipravnega odvzema prostosti  sta bila s kazensko ovadbo  privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper ob odredil pripor.


Več v Črna kronika