Carthago raste naprej: Nove obsežne naložbe, sodobna delovna mesta, novi avtodomi kot dobra napoved za prihodnost

Kljub pandemiji koronavirusa Carthago d.o.o. povečuje svoj promet. Povišanju plač na začetku leta bo sedaj sledila še ena prilagoditev, in sicer z novim poslovnim letom. S 1. avgustom 2021 sledi ponovno zvišanje plačilnih razredov. V mesecu juniju je podjetje izplačalo regres za letni dopust v višini 1.800 evrov.

Prlekija-on.net, torek, 6. julij 2021 ob 20:35
Carthago chic c-line superior avtodom

Carthago chic c-line superior avtodom

Nove naložbe v širitev proizvodnje in nadaljnjo optimizacijo delovnih mest: Družba Carthago d.o.o. je kljub pandemiji koronavirusa na poti k uspehu in se osredotoča na nadaljnjo rast. Sodobni obrat v Odrancih izdeluje visokokakovostne avtodome za vodilno evropsko premium blagovno znamko Carthago in njeno sestrsko blagovno znamko Malibu. V skupini Carthago ima obrat iz Odrancev ključno vlogo.

Karl-Heinz Schuler, ustanovitelj in lastnik skupine Carthago: "Naša tovarna v Odrancih je nepogrešljiv steber skupine Carthago. Ta steber bomo še naprej krepili. Zgodba o uspehu podjetja v Odrancih se piše naprej."

Družba Carthago d.o.o. je v poslovnem letu 2019/2020 s prihodki v višini 217 milijonov evrov povečala svoj promet (prejšnje leto 205 milijonov evrov). Kljub pandemiji koronavirusa podjetje za tekoče poslovno leto, ki se konča 31. julija 2021, pričakuje nadaljnje povečanje prihodkov.

Direktor Stefan Weiß je zadovoljen: "Velik dosežek naše ekipe je predvsem to, da si kot ekipa kljub gradbenim posegom, ki trenutno potekajo v okviru novih naložb in nevšečnostim, ki jih je povzročil koronavirus, prizadevamo za uresničitev naših ciljev. "

Carthagov avtodom za Tadeja Pogačarja

Carthago Tadeju Pogačarju slovesno predal ključe novega avtodoma


Obrat Odranci: nove naložbe v "Tovarno prihodnosti"

Odraz ciljev dinamične in v rast usmerjene skupine Carthago so obsežne naložbe v obratu v Odrancih. V tekočem poslovnem letu 2020/21 bo podjetje v širitev proizvodnje, nakup novih strojev in opreme ter IT projekte investiralo približno 10 milijonov evrov. V naslednjih dveh do treh letih so načrtovane nadaljnje naložbe v dvomestnem milijonskem znesku.

Obrat snuje inovativne ukrepe k standardom prihodnosti in t.i. »Industriji 4.0.«. Cilj je povečati učinkovitost z optimizacijo proizvodnih sistemov ter z najsodobnejšo opremo in delovnimi postopki znatno olajšati delo zaposlenih.

Podjetje Carthago d.o.o. je v okviru dvoletnega projekta samo za prestrukturiranje tovarne investiralo šest milijonov evrov. Cilj projekta je širitev proizvodnih zmogljivosti, povečanje učinkovitosti in izboljšana ergonomija na delovnih mestih. Kot primer lahko izpostavimo področje priprave dvojnega dna vozila, kjer se vozila premikajo po montažni liniji na višini, ki je za zaposlene enostavneje dosegljiva.

V okviru projekta vitke proizvodnje je v teku uvajanje učinkovitega, brezpapirnega ter dobro načrtovanega komisionirnega sistema. V izogib napakam pri odlaganju polizdelkov na napačno lokacijo se bodo polizdelki za posamična delovna mesta ciljno pripravljala in izdajala preko komisionirnih delovnih postaj.

Carthago
Vozila se premikajo po montažni liniji na višini, ki je za zaposlene enostavneje dosegljiva

Ugodnosti za zaposlene

Srce podjetja Carthago d.o.o. pa so zaposleni. Direktorica Sandra Županec: "Le z našim izjemnim kadrom lahko tudi v zahtevnih časih ustvarjamo vrhunske avtodome. Številne prejete nagrade za naše avtodome Carthago in Malibu dejansko pripadajo našim zaposlenim. Zlasti v času pandemije koronavirusa se je izjemna motiviranost kadra ponovno izkazala."

Povišanju plač na začetku leta bo sedaj sledila še ena prilagoditev, in sicer z novim poslovnim letom. S 1. avgustom 2021 sledi ponovno zvišanje plačilnih razredov. V mesecu juniju je podjetje izplačalo regres za letni dopust v višini 1.800 evrov.

Poleg vseh ugodnosti za zaposlene, Carthago d.o.o. skrbi tudi za prihodnost tima in tako svojim zaposlenim vplačuje kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje.

Obrat je v Odrancih močno povezan z regijo. Carthago d.o.o. sodeluje s šolami in nudi praktična usposabljanja za dijake in študente. Zelo pomembna je tudi tema usposabljanja in nadaljnjega izobraževanja. Dodatna prednost mladega in v rast usmerjenega podjetja je poleg sodobnih delovnih mest tudi organizacijska struktura in omogočene razvojne ter karierne priložnosti.

Dobri obeti: novi avtodomi za novo modelno leto

Z uspešnima znamkama Carthago in Malibu se podjetje trenutno pripravlja na prihajajoče modelno leto 2022. Obrat v Odrancih ima pri tem ključno vlogo, saj so inovacije osredotočene na serije modelov, ki se proizvajajo tukaj. To pomeni dodatno spodbudo za obrat.

Ena od Carthagovih novosti je nova generacija elegantne linije chic c-line. Izpopolnjena je tudi paleta modelov, ki temeljijo na vozilu Mercedes-Benz Sprinter. Vozili c-compactline in c-tourer bosta za novo sezono še bolj dovršeni.

Tudi sestrska blagovna znamka Malibu se bo programsko razširila. V ospredju je nov Malibu Van diversity z osupljivim občutkom prostornosti in udobja.

Carthago Malibu
Carthago Malibu

Ko se združita zmagovalca: Carthago in Tadej Pogačar

Sodelovanje med Carthagom in Tadejem Pogačarjem v letošnjem letu postavlja nov mejnik. Mladi slovenski kolesarski zvezdnik, zmagovalec dirke Tour de France in številnih znanih kolesarskih dirk, že od letošnje pomladi na svojih dirkah kot bazni tabor uporablja Carthagov c-compactline. Vrhunski športnik in vrhunski avtodom se odlično dopolnjujeta.

Podjetje si šteje v čast, da avtodom vodilne evropske premium znamke Carthago, izdelan v tovarni v Odrancih, uporablja vrhunski slovenski športnik svetovnega kova.



Več v Gospodarstvo