Glasbeni Pozdrav pomladi

Čudovit glasbeni večer pri Mali Nedelji

Branko Košti, petek, 3. junij 2011 ob 11:121
Čudovit glasbeni večer pri Mali Nedelji

Čudovit glasbeni večer pri Mali Nedelji

Vodstvo Glasbene šole Slavka Osterca iz Ljutomera je v sodelovanju z OŠ Mala Nedelja že drugo leto zapored v kulturnem domu pri Mali Nedelji pripravilo koncert svojih učencev in hkrati učencev OŠ, kateri obiskujejo glasbeno šolo. V sredo, 1. junija zvečer, so se na odru predstavili številni mladi glasbeniki, ki ob šolskih in drugih obveznostih premorejo dovolj volje in energije za obiskovanje glasbene šole. Seveda je samo obiskovanje šole daleč premalo, saj je za dosežke, kakršne so predstavili, potrebno ogromno invidualnega dela in vaje tudi doma.

V programu koncerta, katerega so naslovili Pozdrav pomladi, so se predstavili solisti na violini Nikita Bogdan in Maruša Kupljen Vaupotič, na violončelo sta zaigrali Nika Kosi in Ajra Šišernik, Jan Križan in Aleks Rakuša sta zaigrala na trobenti, Lara Rojht je raztegnila meh harmonike, Jasmina Ritonja pa se je predstavila z diatonično harmoniko. Svoje znanje igranja klavirja so pokazale Diana in Michelle Oletič ter Adrijana Ritonja.

Številni obiskovalci, ki so vse nastopajoče nagradili z dolgimi aplavzi, so prisluhnili še kvartetu klarinetov in kvartetu kitar, prireditev pa pa je s poskočnimi melodijami zaključil harmonikarski orkester.

karantanija sobota, 4. junij 2011 ob 22:11

Branko, samo tvojo mojstrovino smo še čakale, ka bi nan kej zaigra. Mislen, ka bi še zej ploskale Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54