Ekološko kmetovanje v Sloveniji in samooskrba s hrano je naša prihodnost

V Mladinskem centru Prlekije v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizirajo dogodek Ekološko kmetovanje v Sloveniji in samooskrba s hrano je naša prihodnost.

Prlekija-on.net, torek, 13. julij 2021 ob 10:57
Ekološko kmetovanje

Ekološko kmetovanje

V Mladinskem centru Prlekije v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizirajo dogodek "Ekološko kmetovanje v Sloveniji in samooskrba s hrano je naša prihodnost", kjer se bo skozi večurno dogajanje zvrstilo več pomembnih predstavitev. Celodnevni dogodek se bo odvijal v petek, 28. avgusta 2021.

Celodnevni strokovni dogodek bo zajemal teme ekološkega kmetijstva in samooskrbe s hrano. Predstavili bomo razvoj ekološkega kmetijstva v Sloveniji in Pomurju ter na mednarodni ravni. Povabili smo več strokovnjakov, ki bodo predavali tudi o čebelarstvu, semenarjenju in problematiki ekološkega kmetijstva. Dotaknili se bomo tudi subvencioniranja in certificiranja ter trženja ekoloških pridelkov in izdelkov. Spoznali bomo samooskrbo iz prve roke, predavatelji bodo strokovnjaki na tem področju, takšni, ki se že vrsto let ukvarjajo s tem področjem dela.

Poučili se bomo o pomembnosti samooskrbe, načrtovanju vrta ter o razbremenitvi družinskega proračuna s pomočjo samooskrbe s hrano. Udeleženci učnih delavnic v Mladinskem centru Prlekije bodo predstavili tudi primer dobre prakse na primeru samooskrbe s hrano. S strokovnjaki in predstavniki ministrstev se bomo dotaknili tudi teme socialnega podjetništva na področju kmetijstva ter možnosti in potenciala za težje zaposljive in posameznike iz socialno šibkih ciljnih skupin. Namen strokovnega predavanja, ki ga bomo izvedli je ozaveščanje in učenje o ekološkem kmetijstvu in samooskrbi v Sloveniji ter na mednarodni ravni. Strokovno predavanje se bo odvijalo v dveh sklopih in sicer strokovno predavanje na temo ekološkega kmetijstva ter strokovno predavanje na temo samooskrbe s hrano, s primeri dobrih prask.

Če v katerem izmed sklopov vidite tudi sebe oziroma Vaš doprinos in če bi se tudi Vi želeli vključiti v dotičen dogodek, kot predavatelj ali predstavnik ekološkega kmetijstva ter bi želeli, da širša javnost spozna Vas in Vaše delovanje nas lahko kontaktirate na nina.stegmuller@gmail.com in potrudili se bomo, da Vas vključimo v program, ki se bo odvijal na sedežu Mladinskega centra Prlekije.

Projekt sofinancira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Katja Marinič
MCP-PC NVO, so.p.

Ekološko kmetovanje v Sloveniji in samooskrba s hrano je naša prihodnost



Več v Gospodarstvo