Vzpostavili bodo zeleni trikotnik med Grajskim parkom, Ormoškim gradom in Naravnim rezervatom Ormoške lagune

S tem bodo povezali vsebine v namen ohranitve in izboljšanja stanja narave in okolja ter ozaveščanja in ohranjanja okolja.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. julij 2021 ob 10:05
Naravni rezervat Ormoške lagune

Naravni rezervat Ormoške lagune

Operacija Zeleni trikotnik vzpostavlja trajno partnerstvo, ki bo imelo sinergijske učinke na varovanje narave in okolja in trajnostni pristop k izvajanju aktivnosti pri vseh partnerjih. Vodilni partner operacije Zeleni trikotnik je Eko d.o.o , konzorcij pa še sestavljajo Občina Ormož, DOPPS in Z-eniac so.p. V projektu partnerstvo vzpostavlja, na različnih točkah, zanimive naravne in kulturne dediščine, kateri bo med seboj povezoval tri zelo pomembne točke Grajski park z Ormoškim gradom in Naravnim rezervatom Ormoške lagune. Njihova želja je, da povežejo vsebine na inovativen in nekoliko drugačen način z namenom ohranitve in izboljšanja stanja narave in okolja ter ozaveščanje ljudi, kako vsak posameznik lahko prispeva k ohranjanju naše narave in prispeva k trajnostnem turizmu brez embalaže.

Konzorcij bo v naravnem rezervatu Ormoške lagune v okviru projekta pripravil dodatne inovativne pristope, edukacijske narave za obiskovalce, z namenom ohranjanja narave. V ta namen bodo za obiskovalce postavili knjigobeženice, didaktična igrala za otroke, namenske mobilne kovčke za otroke, daljnoglede za opazovanje ptic in EKO učni vrt.

Postavitev zunanjih sanitarij

Izvedli prikaz izdelave zunanjih sanitarij, katerih ekološki izpust je ničeln


Projekt Zeleni trikotnik bo povečal prepoznavnost naravnih danosti v turistične, učne ter trajnostne podjetniške aktivnosti. Treba je razumeti, da prilagajanje na podnebne spremembe ob hkratnem spreminjanju življenjskih navad ter vključevanju ranljivih skupin v različne oblike dela, usposabljanja, kar pozitivno vpliva na njihovo integracijo v družbo. Varstvo okolja in varstvo narave sta dva popolnoma ločena pojma in s projektom Zeleni trikotnik želijo predstaviti pomen obeh ter predstaviti kako se ta pojma ločujeta in istočasno prepletata ter na takšen način tvorita eno celoto.

Z operacijo bodo ti dve komponenti prostora združili na območju Zelenega trikotniku. Obiskovalci si bodo lahko na tem območju ogledali primere dobrih praks iz varstva okolja in ohranjanje narave. Bistvo je, da bo širša javnost na skupni točki prišla v stik z obema komponentama.

Vključili so tudi aktivnosti za opazovanje ptic, saj se pozitivni učinki na okolje in naravo odražajo na njenih populacijah. Z željo, da prispevajo k varstvu okolja in ohranjanju narave na območju UE Ormož ter širše v regiji bo operacija povezala segmenta narave in okolja.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo