Na koncertnem prizorišču opravili 27 zasegov prepovedanih drog

Šlo je za 16 zasegov konoplje, dva zasega droge kokain, tri zasege droge amfetamin, pet zasegov droge MDMA-ecstasy in en zaseg MDMA kristalov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. avgust 2021 ob 13:51
Opravili so 27 zasegov prepovedanih drog

Opravili so 27 zasegov prepovedanih drog

Mariborski policisti in kriminalisti so v petek in v soboto, 30 in 31. 7. 2021, med 19.00 in 4.00, v sodelovanju z organizatorjem, opravili poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve »Bass fighters festival«, v kraju Ciringa. Predvajala se je različna elektronska glasba, prireditev je obiskalo okoli 1.200 obiskovalcev.

V času nadzora so opravili 27 zasegov prepovedanih drog, in sicer 16 zasegov prepovedane droge konoplje, dva zasega prepovedane droge kokain, tri zasege prepovedane droge amfetamin, pet zasegov prepovedane droge MDMA-ecstasy in en zaseg MDMA kristalov.

Ko bodo zaključene vse analize zaseženih snovi in zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 18 t.i. hitrih postopkov o prekršku, zoper eno osebo pa bo podan obdolžilni predlog zaradi kršitve določil 1. oz. 2. odstavka 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD).

Policisti so med izvajanjem nadzora zaznali tudi kaznivo dejanje Omogočanje uživanje prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu po 187/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in bodo po zaključku zbiranja vseh obvestil, zoper eno osebo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo.