26-letni voznik štirikolesnika v Pršetincih vozil pod vplivom alkohola in trčil v drevo

Tam je obležal lahko telesno poškodovan, vendar nezavesten. Med vožnjo ni uporabljal zaščitne motoristične čelade.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. avgust 2021 ob 09:22
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Sinoči je 26-letni voznik štirikolesnika, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo po klancu navzdol, v Pršetincih, v desnem ovinku zapeljal levo z vozišča, tam pa s prednjim delom vozila trčil v drevo. Tam je obležal lahko telesno poškodovan, vendar nezavesten. Med vožnjo ni uporabljal zaščitne motoristične čelade.

Policisti so ugotovili, da je imel voznik v organizmu 0,60 mg/l alkohola. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Pijani kolesar povzročil prometno nesrečo

Včeraj popoldan je 35-letni kolesar, v križišču Betnavske ceste in Fochove ulice v Mariboru, izsilil prednost 67-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Vozili sta trčili, vendar v prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Kolesar je zdravniško pomoč oz. pregled odklonil.

Policisti so ugotovili, da je bil kolesar pijan, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,45 mg/l alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

Kolesarka hudo telesno poškodovana

Včeraj zjutraj pa je 73-letni voznik osebnega avtomobila, na Falski cesti v Rušah prehitel 50-letno kolesarko, takoj po prehitevanju pa zavil desno, na parkirišče. Ob tem je kolesarki zaprl pot, zaradi česar sta trčila, kolesarka pa je padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor.

Voznika osebnega avtomobila bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.



Več v Črna kronika