V Občini Razkrižje na ogled razstava posvečena 30-letnici osamosvojitve Slovenije

Razstava prikazuje dogajanja tik pred, med in po osamosvojitveni vojni, tudi dogodke v krajih Občine Razkrižje, zlasti na Gibini.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. avgust 2021 ob 18:11
Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991

Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991

V Občini Razkrižje so ta teden postavili razstavo z naslovom Vojna za samostojno Slovenijo 1991 – osamosvojitvena vojna v Pomurju. Razstava bo na ogled na prostem, pred razkriškim domom kulture, najmanj do ponedeljka 16.8.2021. Posvečena je 30-letnici osamosvojitve Slovenije. Razstava prikazuje dogajanja tik pred, med in po osamosvojitveni vojni, tudi dogodke v krajih Občine Razkrižje, zlasti na Gibini.

Poleg domačinov so otvoritveni slovesnosti prisostvovali predstavniki Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje in Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer.

Slovesnost je olepšala skupina razkriških pevcev, ki so zapeli nekaj domoljubnih pesmi, o razstavi sta nekaj besed namenila župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič in predstavnik Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, Janez Vencelj, slednji je v imenu vseh treh združenj razstavo tudi odprl.



Več v Kultura in izobraževanje