32-letniku z območja PP Ljutomer zasegli drogo

Drogo so zasegli tudi 45-letnem občanu iz območja PP Murska Sobota.

Prlekija-on.net, petek, 13. avgust 2021 ob 14:22
Zaseg na območju Ljutomera

Zaseg na območju Ljutomera

Na podlagi odredb sodišča so policisti in kriminalisti PU Murska Sobota minuli torek opravili hišno preiskavo pri 45-letnem občanu iz območja PP Murska Sobota in sredo, pri 32-letnem občanu iz območja PP Ljutomer.

Na območju PP Murska Sobota so našli in zasegli 17 rastlin zelene barve v višini od 40 do 170 cm ter posušene rastlinske delce shranjene v kozarcih. Na območju PP Ljutomer je bilo najdeno in zaseženo približno 600 gramov posušenih delcev rastline zelene barve, neznane tablete z logotipi, manjša količina neznanega belega prahu, teleskopska palica in 2 PVC bokserja z električnimi vodniki - paralizatorjem.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi, s strani NFL, bo zoper oba osumljena podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

Zoper 32-letnika bo podan ustrezen ukrep tudi po Zakonu o orožju.



Več v Črna kronika