79 mladih na 8. Taboru gasilske mladine GZ Križevci

Od petka 13. avgusta pa do ponedeljka 16. avgusta 2021 je potekal tabor, katerega so se mladi gasilci zelo veselili.

Prlekija-on.net, sobota, 21. avgust 2021 ob 20:33
8. Tabor gasilske mladine GZ Križevci

8. Tabor gasilske mladine GZ Križevci

Gasilska zveza Križevci je organizirala tabor gasilske mladine. Tako je od petka 13. avgusta pa do ponedeljka 16. avgusta 2021 potekal tabor, katerega so se mladi gasilci zelo veselili.

Tabor se je odvijal v Borecih v gasilskem domu, kjer so si uredili prostor za prenočevanje ter vse potrebno za dejavnosti, katere so sovpadale v program tabora, velik del športnih aktivnosti pa so izvajali v Termah Banovcih. Tabora se je udeležilo 79 mladih gasilcev in 11 mentorjev. Po prihodu v petek, je sledil spoznavni dan, razdelili so se v skupine, si nadali imena skupin in izdelali zastave. Vsak dan so se kopali v Termah Banovci ter imeli družabne igre. Na taboru je bilo veliko poučnih tematik in aktivnosti. Gasilska mladina je v času tabora opravila tečaj za pionirja 1 in pionirja 2, spoznala delo in opremo gasilcev, o preprečevanju požarov, osnove postroja, upoštevanje povelj, ter se udejstvovala v športnih in družabnih igrah. Obvezno pa so bili vsi mladi gasilci štiri dni brez računalnika, tablice in mobilnega telefona.

Vsak dan se je tabor pričel z jutranjo telovadbo, postrojem in dvigom zastave. Predstavila se jim je nujna medicinska pomoč Ljutomer. Predstavili so reševalno vozilo in temeljne postopke oživljanja. Obiskali so Kinološko društvo Križevci, kjer so jim predstavili ukaze in način šolanja psa in agility. Gasilci so za mladino organizirali palačinke party in disko na prostem. Tabor prinaša veliko sproščene energije in veselja, gotovo je nekaj, kar bodo otroci kot izjemno lep spomin ponesli s seboj v odraslo dobo. Tudi ti mali tovariši bodo nekoč odrasli, morda bo kdo izmed njih župan, kdo drug poveljnik ali predsednik, v GZ Križevci se zavedajo da je najboljša naložba - naložba v mladino.

V času tabora so se jim pridružili ali jih pozdravili predsednik GZ Križevci Denis Čuk, poveljnik GZ Križevci Miran Ros, podpredsednik GZ Slovenije in častni poveljnik GZ Križevci Milan Antolin, častni predsednik GZ Križevci Dragotin Rakuša in predsednik komisije za mladino GZ Križevci Andrej Weis.

Tekst in Foto: Sara Zamuda



Več v Kultura in izobraževanje