Zvonko Polanič prejel priznanje za Naj prostovoljca

Prireditev je lani odpadla zaradi epidemije, v četrtek pa so priznanja za natečaj Prostovoljec leta le podelili.

Prlekija-on.net, sobota, 28. avgust 2021 ob 14:35
Zvonko Polanič na Brdu

Zvonko Polanič na Brdu

Že lani novembra smo poročali, da je Mladinski svet Slovenije objavil rezultate natečaja Prostovoljec leta, ki se je lani odvijal v drugačnih okoliščinah, kot po navadi. Običajno je razglasitev nagrajencev oz. izbranih prejemnikov nazivov potekala junija v obliki velike prireditve na Brdu pri Kranju. Prireditev je lani odpadla zaradi epidemije, v četrtek, 26. avgusta, pa so priznanja za natečaj Prostovoljec leta 2019 in 2020 le podelili. Zaključna prireditev je potekala v Kongresnem centru Brdo, gostil pa jo je dolgoletni častni pokrovitelj natečaja, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V natečaj je za leto 2019 prispelo 177 prijav, od tega 128 za posameznike in 49 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

Zvonko Polanič

Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let je postal Zvonko Polanič


Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let pa je postal Zvonko Polanič iz Cezanjevcev, in sicer na predlog Mladinskega centra Prlekije. Prostovoljec deluje v okviru mladinskega centra in gasilskega društva kot organizator prostovoljstva, ki uspešno mobilizira mlade za prostovoljsko delo in ima ogromno inovativnih idej, s čimer v prakso vnaša tudi medgeneracijsko sodelovanje. Zvonko je tako v četrtek tudi uradno prejel priznanje, za kar mu še enkrat čestitamo.

Priznanje Zvonko Polanič



Več v Kultura in izobraževanje