Mednarodna čestitka ob 30-letnici delovanja Športno kinološkega društva-Enote reševalnih psov Goričko

Izrekli so jo mladi iz Jordanije, Portugalske, Grčije, Romunije, Italije in Slovenije združeni v okviru projekta Mednarodno sožitje (Erazmus+).

Prlekija-on.net, nedelja, 29. avgust 2021 ob 10:04
Izrekli so jo mladi iz Jordanije, Portugalske, Grčije, Romunije, Italije in Slovenije

Izrekli so jo mladi iz Jordanije, Portugalske, Grčije, Romunije, Italije in Slovenije

Izrekli so jo mladi iz Jordanije, Portugalske, Grčije, Romunije, Italije in Slovenije združeni v okviru projekta Mednarodno sožitje (Erazmus+) ob nedavnem obisku in ogledu kinološkega športno-reševalnega treninga in poligona v Sebeborcih. Sprejel jih je vodja kinološkega izobraževanja, vodnik reševalnega psa in predstavnik jubilejne organizacije Vlado Škerlak. Tukajšno območje in nepupostljiva zagnanost predmetnega angažiranja v širše dobro za naravo in sočloveka bo v prihodnosti ob upravičenem in zasluženem stimulansu države in EU nedvomno postalo pomemben Mednarodno kinološko športno reševalni izobraževalni center, kar še dodatno omogoča odlična geografska lega in bližina Hrvaške, Avstrije ter Madžarske.

Omenjena kinološka organizacija bo v nedeljo, 29. avgusta ob 11. uri s svečanim dogodkom na poligonu v Sebeborcih obeležila 3o letnico svojega delovanja ter s tem zaključila določeno obdobje delovanja na področju šolanja psov, hkrati pa si zadala cilje za naprej. Po vseh teh letih se je izkazalo, da je bila odločitev o ustanovitvi društva dobra odločitev peščice ljubiteljev psov, ki so še sedaj gonilna sila kino9loške organizacije. V preteklih 30 letih je bilo vloženo ogromno truda in prostovoljnega dela - od tedenskih in nedeljskih treningov, vzpostavitve poligona, prostora za druženje, do opreme za delo in šolanje psov. Program prireditve bo obsegal otvoritev slovesnosti z govorniki, kulturni program, podelitev priznanj najzaslužnejšim kinologom, predstavitev kinološkega treninga vodnikov s psi jubilejne kinološke organizacije, predstavitev policijske enote vodnikov s službenimi psi in predstavitev Enote reševalnih psov Slovenije.

foto, tekst: Aleš Potočnik



Več v Kultura in izobraževanje