Ormoški policisti ponoči prijeli večjo skupino državljanov Pakistana

Policisti so v minulem vikendu imeli polne roke dela s tujci. Prijeli so še državljana Kosova, državljanko Surinama, več državljanov Pakistana in Afganistana...

Prlekija-on.net, torek, 31. avgust 2021 ob 12:23
Tujci

Tujci

Včeraj, tik pred poldnevom so imeli policisti v postopku dva državljana Makedonije, ki sta na območju PP Gorišnica, peš nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Oba so oglobili, nato pa so enemu, ki ima urejeno bivališče na Hrvaškem dovolili vstop, drugega pa so zavrnili in predali hrvaškim varnostnim organom .

Zvečer pa so imeli v postopku državljana Srbije, ki ima urejeno bivališče v Nemčiji, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim vozilom srbskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ormoški policisti prijeli državljana Kosova

Ormoški policisti so včeraj zjutraj prijeli državljana Kosova, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. V postopku so policisti ugotovili, da ima tujec urejeno bivališče na Hrvaškem in tudi vse potovalne dokumente.

Slovenski policisti so mu izdali plačilni nalog in ga na MMP Središče ob Dravi predali hrvaškim kolegom.

Prijeta državljanka Surinama

Policisti so sinoči na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje prijeli državljanko Surinama, ki je kot sopotnica v osebnem avtomobilu nizozemskih registrskih oznak, želela izstopiti iz naše države na Hrvaško, vendar ni imela potovalnih dokumentov. V našo državo je nedovoljeno vstopila iz Avstrije, na bivšem mejnem prehodu Šentilj, kjer se mejna kontrola ne izvaja. Policisti so jo oglobili in jo bodo predali avstrijskim varnostnim organom.

Prijeti državljani Pakistana

Ormoški policisti so danes, nekaj po polnoči, na območju Vičancev prijeli skupino 14 državljanov Pakistana, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo.

Postopki s tujci še potekajo. Ko bodo zaključeni, jih bodo slovenski policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim kolegom.

Prijeti državljani Pakistana in Afganistana

Podlehniški policisti so danes, malo po 3. uri v Podlehniku ustavili tovorno vozilo avstrijskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu so policisti odkrili 10 državljanov Pakistana in šest državljanov Afganistana, ki so pred tem nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo.

Postopki s tujci še potekajo. Policisti so vozniku in še enemu državljanu Srbije odvzeli prostost, zaradi suma da sta organizirala nedovoljen prehod tujcev preko državne meje.



Več v Črna kronika